It's written in hebrew but you can read it too

29 ביולי 2010

"פסטו" פטרוזיליה

זה לא מתכון, אלא רעיון.
אני תמיד מתבאסת שאחרי שאני קונה עשבי תיבול בשביל איזה תשביל, חצי הולך לפח.
ניסיתי לשטוף, ליבש ולאחסן, לשים במים ועוד כל מיני שיטות אבל התוצאה לרוב לא השתנתה.

ואז אמרתי לעצמי, מה יקרה אם במקום פסטו מבזיליקום, אני אכין פסטו מפטרוזיליה
התשובה - יוצא ממרח מעולה, שניתן לשים בסנדוויצים - במיוחד לאנשים שלא משתמשים בחמאה כמוני.אפשר לבסס על זה רטבים - כמו במתכון לסלט פסטה.
או סתם לאכול על לחם.

כל מה שצריך הוא -
1. צרור פטרוזיליה שטופה, ללא הגבעולים הקשים.
2. שמן זית איכותי - לפי העין
3. 1-2 שיני שום - לפי הטעם
4. חופן אגוזי מלך - לפי הטעם

ההכנה - לשים את העלים בקוצץ, להתחיל לקצוץ, להוסיף בהדרגה שמן זית, עד שזה מקבל מרקם נעים - זה יכול להיות יותר דליל או יותר סמיך, קצוץ יותר גס או יותר משחה.
את שן השום הראשונה לשים בהתחלה, את השניה - לפני הטעם.
את האגוזים אני מוסיפה תוך כדי להתליך ולא בהתחלה.

אפשר להוסיף גם מלח, פלפל ומיץ לימון.

אפשר גם לשלב כמה עשבי תיבול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה