It's written in hebrew but you can read it too

25 ביוני 2011

סלט בסגנון ניסואז

שוב הגיע יום ריבעי ואיתו ארגז הירקות הדו שבועי שלנו.
הפעם היו בו תפוחי אדמה - ירק שאנחנו לא קונים כבר הרבה שנים ושעועית ירוקה.
החום שהגיע באיחור אך הגיע, הוציא לי את החשק מאוכל חם ומבושל.
וחוצמזה כדאי שהמנה שנכין תכלול גם פחממות וגם חלבונים, כדי שגם תשביע.
הפור נפל על סלט סגנון ניסואז כשכרוטב הכנתי רוטב לימונים כבושים בהשראתו של טל שנתן לי רעיון מעולה מה עוד אפשר לעשות מהלימונים הכבושים שנשכחו במקרר.

אז מה היה לנו:

4 תפוחי אדמה קטנים שבושלו בקליפתם ואחרי הבישול קולפו ונחתכו לעיגולים
ביצים קשות כמספר הסועדים (2 במקרה שלנו)
קופסא של טונה - אם היה אנשובי - גם אותו הינו מוסיפים, אבל לא היה.
שעועית ירוקה טרייה - שקטמנו לה את הקצוות, חלטנו כ-5 דקות במים רותחים ומי העברנו למי קרח.
זיתי קלמנטה
סתם ירקות - עגבניה ומלפפון כי באותו יום לא היתה לנו חסה.
ורוטב:
חופן של עלי נענע - מהאדנית שלנו
חופן של פטרליה (בלי הגבעולים הקשים) כי היה בבית
3 לימונים כבושים שהקפדתי להוציא מהם את הגרעינים
1 שן שום
שמן זית - לפי העין
כל נטחן ביחד למרקם של משחה והוסף לסלט.

זו היה סלט כל כך מוצלח ששבוע לאחר מכן, כשהלכנו לעשות פיקניק בפארק ביום שישי אחר הצהרים, החלטנו להכין אותו שוב
- הפעם עם חסה ובלי הירקות האחרים.



Posted by Picasa

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה