It's written in hebrew but you can read it too

29 באוגוסט 2011

סלט תירס קייצי

בשבוע שעבר, אחרי תקופה ארוכה שלא היה לי זמן לבקר בגוגל רידר שלי, פתחתי את רשימת הקריאה וגיליתי שהיא התמלאה במתכונים לתירס, חי, מבושל, מאודה וצלוי.

התזמון לא היה יכול להיות טוב יותר, כי בדיוק שכבו לי במקרר 3 קלחי תירס טריים ורק חיכו שאני אתפנה ואתייחס אליהם.

אז נכון שמהרגע שסימנתי את המתכונים שמצאו חן בעיני ועד שבאמת עשיתי עם זה משהו, לקח עוד שבוע
אבל הנה מתכון גאוני, שהכנתו לוקחת בדיוק 5 דקות
והוא ממש חגיגה למתיקות של התירס.

המתכון מתבסס על המתכון הזה מהבלוג - 101Cookbooks

מצרכים:
3 קלחי תירס טריים
1/2 כוס גרעיני דלעת וחמניה
מלח גס
פלפל גרוס
נענע - כ-10 עלים (הין לי פחות והצטערתי על זה)
אורגנו טרי - כמה עלים/ יבש - 1/2 כפית
מיץ מ-1/2 לימון ואפשר להוסיף עוד לפי הטעם
1 כף שמן זית עדין או שמן חמניות
Link
הכנה:
1. להוריד באמצעות סכין את גרעיני התירס מהקלח
2. במחבת לקלות קלות את הגרעינים ולהוסיף לגרעיני התירס
3. לערבב, לתבל בשמן זית , מיץ לימון, מלח, פלפל ולקצוץ פנימה את העשבים

וזהו,
בתאבון

ואחרי שהתגברתם על הפחד מהתירס הטרי, לכו גם על המתכון הזה של בצק אלים, ועל הדרך, יש שם תמונה שמסבירה היטב איך חותכים את הגרעינים מהקלח.



Posted by Picasa