אז עלינו לארץ, וההרגלים שלנו השתנו.
ועדין בסופי שבוע לא משנה, קיץ או חורף, תמיד יש אצל אמא שלי מרק כחלק מארוחת הצהרים.
בבית שלנו מרקים שולטים בחורף, ועכשיו שאנחנו גרים בניו יורק הקרה אין כמו מרק לארוחת צהרים או ערב.
עדשים זה משהו שגיליתי רק בשנים האחרונות, תחילה בחשש מה ולאחרונה למדתי לחבב אותם עד מאוד.
הפעם הכנו מרק עדשים סמיך סמיך.
המצרכים:
1 שורש סלרי
1 פרסניפ כי לא מצאנו שורש פטרוזיליה בסופר
1 בצל
3 גזרים קטנים
הכל נחתך לקוביות וטוגן עם כפית שמן
להוסיף משהו כמו ליטר מים ולבשל חצי שעה
לאחר חצי שעה הוספנו
1 כוס עדשים כתומים
1 כוס עדשים שחורים
ועוד משהו כמו 2 כוסות מים
אחרי חצי שעה שהכל התבשל והתרכך
תיבלנו במלח, פלפל, פטרוזיליה יבשה (אם היתה לנו כוסברה הינו מוסיפים גם) ומיץ מחצי לימון
בתאבון מיצי
זה מעולה שאמא שלך מכינה מרק בכל ארוחה. אני בכלל לא פגשתי מרק עדשים עד שהתחתנתי. אני חושבת שיש משהו מקסים במרקים ושהם יכולים להוסיף לכל ארוחה עומק ואהבה שאי אפשר למצוא בהרבה מאכלים אחרים.
השבמחקהמתכון נשמע מעולה.