כמו בסרטים המצויירים, נדלקה לי נורה ואמרתי - חייבים לנסות.
חיפוש זריז ברשת עלה כמה מתכונים דומים וכולם מתבססים על המתכון שפורסם ב"על השולחן". אני עבדתי לפי המתכון של פשוט מבשלת.
כרגיל, שתי דקות אחרי שהתחלתי לבשל גיליתי שחסרים לי מצרכים והפעם - פירורי לחם שהוחלפו ב-3 כפות קמח מלא.
אז מה היה לנו:
1 כוס קינואה (לפני בישול) מבושלת
אני נוהגת לבשל קינואה בהרבה מים וברגע שהיא מוכנה, כ-15 דקות, מסננת ושוטפת
1 בצל קטן מגורד
1 זוקיני מגורד
1 גזר בינוני מגורד
2 ביצים
3 כפות קמח מלא
מלח, פלפל,
טיפה שמן זית בתערבות לערבב
במהלך ההכנה שכחתי לסחוט את הזוקיני, שדווקא לא היה מאוד מיימי, אבל נראה לי שדווקא בגלל זה, גם מבלי להדק יותר מידי את הקציצות הן יצאו יציבות.
חלק טיגנתי עם ממש מעט שמן, כמו שאפשר לראות בתמונה, משהו כמו חצי כפית על כל נגלה.
וחלק אפיתי בתנור ב-190 מעלות, 20 דקות על צד אחד, ו-20 על הצד השני לטעמנו - המטוגנות יצאו הרבה יותר טעימות...
אני נוהגת לבשל קינואה בהרבה מים וברגע שהיא מוכנה, כ-15 דקות, מסננת ושוטפת
1 בצל קטן מגורד
1 זוקיני מגורד
1 גזר בינוני מגורד
2 ביצים
3 כפות קמח מלא
מלח, פלפל,
טיפה שמן זית בתערבות לערבב
במהלך ההכנה שכחתי לסחוט את הזוקיני, שדווקא לא היה מאוד מיימי, אבל נראה לי שדווקא בגלל זה, גם מבלי להדק יותר מידי את הקציצות הן יצאו יציבות.
חלק טיגנתי עם ממש מעט שמן, כמו שאפשר לראות בתמונה, משהו כמו חצי כפית על כל נגלה.
אחלה מאכל
השבמחקאגב - אפשר להכין את הקציצות גם עם כוסמת, דוחן או כל שילוב שלהם
ולנטול גלוטן - עם קמח כוסמת
מעניין - אולי ננסה בהמשך
השבמחקיצא ממש טעים..
השבמחקהקינואה הופכת קראנצ'ית בטיגון, וזה מעולה..