It's written in hebrew but you can read it too

18 במרץ 2010

"אגרול" מבצק פילו

זוכרים את חבילת הפילו הלא נגמרת...
אז אחרי ההצלחה עם בצק התרד, הגיע הזמן לאלתור נוסף.
הפעם - רולים אפויים בסגון אגרול

המלית -
1 בצל בינוני
4 שיני שום
1 כרוב קצוץ
2 גזרים מגורדים
חצי חבילת פטריות

טיגנו בצל עד הזהבה, הוספנו את השום, הפטריות, הגזר והכרוב
תיבול -
1 כף רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר
1/4 כפית פלפל צ'ילי
וקצת פלפל שחור

אחרי התיבול עוד ערבוב, 2 דקות עם האש וזהו.
הירקות אמורים להישאר בחיים - לפחות ככה אנחנו אוהבים את זה
המלית יוצאה טיפה חריפה.

שלב שני - הגלגול
עלי הפילו כאן יותר קטנים מאלה שבארץ
ולכן באגרולים שלנו היו בשלב הראשוני רק 2 שכבות בצק, כי קיפלתי כל עלה ל-2.
בארץ היתי מקפלת ל-4 ואז היו יוצאות יותר שכבות בצק,
למרות שלדעתנו 2 זה מספיק ואז אפשר פשוט לחתוך כל עלה ל-2.

השלבים - פרסתי את העלה על המשטח
מרחתי אותו בשמן (מדולל בקצת מים)
שמתי בקצה הצר תלולית של מלית
גלגלתי, קיפלתי את הקצוות וגלגלתי עד הסוף
בכל שלב חשוב לוודא שהבצק משומן, במיוחד בקצוות, כדי שהאגרול לא יפתח.

סידרנו אותם בתבנית משומנת קלות
ואפינו כ-15 דקות ב-180 מעלות עד שהם היו זהובים



לא היה לנו רוטב חמוץ מתוק אז אכלנו אותם, פשוט ככה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה