את הקינואה גיליתי לפני כשלוש שנים כשזה הגיע לחיפה ;-)
בניסיון הראשון התייחסנו אליה בספקנות משהו
אבל אז מיצ הודיע לי שהוא מעדיף קינואה על פני אורז מלא (כי אני מתנגדת אידיאולוגית לאורז לבן)
ומאז אם ניתנת לו הברירה בין בישול קינואה לבישול אורז לבן, הקינואה מנצחת.
מה שיפה בה היא שהכל הולך - קר, חם, ועם איזה תוספת שתרצו.
הטיפ האישי שלי לקינואה - ברוב המתכונים לבשל אותה בנפרד עם הרבה מים (עם קצת מלח), כמו פסטה, לסנן ואז להוסיף את התוספות ולתת להכל להתבשל ביחד עוד 5 דקות.
בורסיה של השבוע מככבים - בצל בקוביות, גזר בקוביות וגמבה והתיבול - מלח ופלפל. הגבמה נותנת לתבשיל מתיקות עדינה.
הוראות הכנה -
1. לחתוך את הירקות לקוביות
2. להקפיץ במחבת (או בסיר שבו בישלנו קודם את הקינואה כי אין לנו הרבה כלים ולמי יש כוח לשטוף...) עם כפית שמן זית - סה"כ כ-5 דקות
3. להוסיף את הקינואה המבושלת, לערבב, להקטין את האש ולבשל עם מכסה סגור עוד כ-5 דקות
בניסיון הראשון התייחסנו אליה בספקנות משהו
אבל אז מיצ הודיע לי שהוא מעדיף קינואה על פני אורז מלא (כי אני מתנגדת אידיאולוגית לאורז לבן)
ומאז אם ניתנת לו הברירה בין בישול קינואה לבישול אורז לבן, הקינואה מנצחת.
מה שיפה בה היא שהכל הולך - קר, חם, ועם איזה תוספת שתרצו.
הטיפ האישי שלי לקינואה - ברוב המתכונים לבשל אותה בנפרד עם הרבה מים (עם קצת מלח), כמו פסטה, לסנן ואז להוסיף את התוספות ולתת להכל להתבשל ביחד עוד 5 דקות.
בורסיה של השבוע מככבים - בצל בקוביות, גזר בקוביות וגמבה והתיבול - מלח ופלפל. הגבמה נותנת לתבשיל מתיקות עדינה.
הוראות הכנה -
1. לחתוך את הירקות לקוביות
2. להקפיץ במחבת (או בסיר שבו בישלנו קודם את הקינואה כי אין לנו הרבה כלים ולמי יש כוח לשטוף...) עם כפית שמן זית - סה"כ כ-5 דקות
3. להוסיף את הקינואה המבושלת, לערבב, להקטין את האש ולבשל עם מכסה סגור עוד כ-5 דקות
בתאבון,
מיצי על האלתור ומיצ על הביצוע
מיצי על האלתור ומיצ על הביצוע
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה