It's written in hebrew but you can read it too

23 בינואר 2010

ירקות שורש בתנור

שלוש בפעמים בשבוע מתקיים לא רחוק מהבית שלנו שוק איכרים שבו נמכרת תוצרת אורגנית מהחוות שיש מסביב לעיר.
אני מאוד אוהבת להסתובב בשוק ולראות מה בעונה
בסתיו הדלועים שלטו בשוק, ועכשיו שולטים ירקות השורש.

תמיד אהבתי ירקות שורש ובארץ היתי עושה כל מיני ניסויים עם קולרבי, פטרוזיליה, סלרי ועוד.

אחרי שבשבוע שעבר עשיתי טיול בשכונה וראיתי את השורשים הנפלאים,
היום בבוקר מיצ נשלח לסיבוב רכישה בשוק מצויין ברשימה:
  • פרסניפ - שזה מכונה בארץ גזר לבן
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • סלקים קטנים - שהפתיעו אותי מאוד כשהתגלו כספירלה של סגול ולבן.
  • לפת - turnip
  • רוטבגה - rutabaga שזה שורש שאינו מוכר בישראל. הרוסים שבינינו מכירים מהילדות בשם Брюква - כאן הוא לבן וסגול מבחוץ ובאפייה מקבל צבע צהוב מדהים.
  • בצלי שאלוט
  • שום
את כל הירקות חתכתי בלי סדר מסוים, פחות או יותר לפי זמן בישול
כשרובם למעשה אכלים ללא כל בישול. הסלק נחתך בעיגולים הדקים ביותר כי הוא הירק הקשה ביותר ברשימה.
כמות הירקות נקבעה לפי גודל התבנית.
הטיפ שלא השתמשתי בו במקרה הזה - לשים את כל הירקות בשקית ניילון, להזליף לתוכה קצת שמן זית, ולפזר את התבלינים ולנער, ומהשקית לשפוך לתבנית. זה מבטיח כיסוי אחיד של הירקות ושימוש מינימלי בשמן.
אני פשוט הוספתי כף שמן זית, פלפל גרוס, פטרוזיליה מיובשת, רוזמרין וקצת מלח וערבבתי עם הידיים.
אילו היה לי מלח גס - זה מתאים יותר, אבל לא היה.
התבנית נכנסה ל-40 דקות ב-180 מעלות עם כיסוי נייר כסף.
אחרי 40 דקות - הוצאתי את התבנית וערבבתי את הירקות,
הוספתי 1/4 כוס יין לבן, חצי כף חומץ בלסמי והכנסתי לעוד 15 דקות ללא כיסוי.
בתאבון.

בארץ היתי זורקת פנימה גם קולרבי.
אפשר להוסיף בטטות ותפוחי אדמה המוקצים מהמטבח שלנו.
אם היה לי טימין גם הוא היה משתלב מעולה במנה

מיצ שהיה סקפטי הופתע לטובה D-:

Posted by Picasa

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה