המנה הזו היא הכוכבת של הבראנצ'ים שלנו לאחרונה.
(המתכון הוא ל-2 ביצים)
חבילה של עלי מנגולד
אפשר לשלב מנגולד ותרד (אם משתמשים בחבילת מנגולד וחבילת תרד זה כבר כמות כפולה ויספיק ל-ביצים בכיף)
או לעשות אותו דבר עם תרד.
הכנה -
לשטוף היטב את המנגולד.
לחתוך את החלק לבן והקשה ולקצוץ אותו לקוביות - כמו בצל.
ובנפרד לפרוס את החלק הירוק לרצועות די רחבות.
כמו כן לקצוץ:
1 בצל בינוני (אפשר גם לשלב כירשה אם יש)
2 שיני שום
3 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות.
רצוי לקלוף (לעשות X, לשים במים חמים לאיזה דקה ואז הקליפ מתקלפת) אבל לא נגלה לאף אחד אם לא תקלפו.
תיבול - יין לבן, גרנדין (רכז רימון), מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
הכנה:
לחמם מחבת גדולה, לשים כף שמן, להוסיף את הבצל ולטגן
אחרי שהבצל מתחיל להשחים, להוסיף את שום ואחרי עוד דקה את החלק הלבן של המנגולד.
אחרי טיגון של עוד כ-2 דקות, להוסיף את העגבניות.
אחרי עוד כ-2 דקות, לכסות ולתת להכל להתבשל עוד 5 דקות (על אש קטנה יותר)
חשוב שהחלק הלבן של המנגולד יתרכך.
בשלב הזה מוסיפים את העלים הירוקים (אם משלבים תרד - גם הוא נכנס בלשב זה)
חשוב בישול כמה שיותר קצר.
תוך 1פחות מדקה מרגע הוספת המנגולד הוא מאבד מהנפח שלו.
ואז תוך כדי ערבוב מוסיפים את היין הלבן - כ-1/4 כוס ו-1/2 גרנדין, מלח ופלפל
ערבוב, וטעימה והבסיס מוכן.
עכשיו יש שתי אפשרויות -
אפשרות א' - בשיטת השקשוקה -
לשבור פנימה ביצים ולבשל עוד 5-10 דקות (עם מכסה) אז המנגולד מאבד מהירוק העז שלו. זו האפשרות הממולצת כשיש יותר משני סועדים.
אפשרות שניה -
להכין את הביצה במחבת נפרדת - ואז להניח אותה על מצע המנגולד - כמו בתמונה.
בשתי הורסיות מעל מומלץ לפורר גבינת פטה.
(המתכון הוא ל-2 ביצים)
חבילה של עלי מנגולד
אפשר לשלב מנגולד ותרד (אם משתמשים בחבילת מנגולד וחבילת תרד זה כבר כמות כפולה ויספיק ל-ביצים בכיף)
או לעשות אותו דבר עם תרד.
הכנה -
לשטוף היטב את המנגולד.
לחתוך את החלק לבן והקשה ולקצוץ אותו לקוביות - כמו בצל.
ובנפרד לפרוס את החלק הירוק לרצועות די רחבות.
כמו כן לקצוץ:
1 בצל בינוני (אפשר גם לשלב כירשה אם יש)
2 שיני שום
3 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות.
רצוי לקלוף (לעשות X, לשים במים חמים לאיזה דקה ואז הקליפ מתקלפת) אבל לא נגלה לאף אחד אם לא תקלפו.
תיבול - יין לבן, גרנדין (רכז רימון), מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
הכנה:
לחמם מחבת גדולה, לשים כף שמן, להוסיף את הבצל ולטגן
אחרי שהבצל מתחיל להשחים, להוסיף את שום ואחרי עוד דקה את החלק הלבן של המנגולד.
אחרי טיגון של עוד כ-2 דקות, להוסיף את העגבניות.
אחרי עוד כ-2 דקות, לכסות ולתת להכל להתבשל עוד 5 דקות (על אש קטנה יותר)
חשוב שהחלק הלבן של המנגולד יתרכך.
בשלב הזה מוסיפים את העלים הירוקים (אם משלבים תרד - גם הוא נכנס בלשב זה)
חשוב בישול כמה שיותר קצר.
תוך 1פחות מדקה מרגע הוספת המנגולד הוא מאבד מהנפח שלו.
ואז תוך כדי ערבוב מוסיפים את היין הלבן - כ-1/4 כוס ו-1/2 גרנדין, מלח ופלפל
ערבוב, וטעימה והבסיס מוכן.
עכשיו יש שתי אפשרויות -
אפשרות א' - בשיטת השקשוקה -
לשבור פנימה ביצים ולבשל עוד 5-10 דקות (עם מכסה) אז המנגולד מאבד מהירוק העז שלו. זו האפשרות הממולצת כשיש יותר משני סועדים.
אפשרות שניה -
להכין את הביצה במחבת נפרדת - ואז להניח אותה על מצע המנגולד - כמו בתמונה.
בשתי הורסיות מעל מומלץ לפורר גבינת פטה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה