It's written in hebrew but you can read it too

8 בפברואר 2011

פאי לימון ומרנג

בשנים האחרונות אני נוהגת להכין לעצמי עוגת יום הולדת.
כזו שצריך להתעסק איתה, מה שאני לא נוהגת לעשות ביום יום.
פאי לימון הוא ללא ספק אחת העוגות האהובות עלי בגלל הניגוד שבין המלית חמוצה חמוצה ומרנג המתוק.

ולכן, למרות שכבר הכנתי לעצמי את העוגה הזו בעבר, אבל ממתכון אחר, החלטתי לשחזר את ההצלחה, ועם פחות קיצורי דרך.

חיפוש ברשת העלה שלל של מתכונים וברובם היה משהו שהרתיע בהכנת קרם הלימון ולא רציתי להסתבך ולהסתכן ולכן בחרתי לקחת קרם ממתכון שכבר ניסיתי והיה מצוין ורק לשדרג את הבסיס והמרנג.

בסוף יש מתכון לניצול שאריות בצק פריך והחלמון העודף - עוגיות חמאה

הבצק (תבנית 26):
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
2 חלמונים (אל תאגה - תיכף יהיה שימוש בחלבונים)

במג'ימיקס לערבב את הקמח והסוכר, להוסיף את קוביות החמאה ולעבד עד שיש פירורים.
ברגע שנוצרים פירורים להוסיף את החלמונים, עיבוד קצר נוסף עד שמתגבש לבצק וזהו.
לאסוף את הבצק לכדור ואז לשטח למין "פיתה"
ולהכניס למקרר לשעה כדי שהבצק יחזור ויתגבש.
אחרי שעה להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד - עובי בערך 5 מ"מ.
להעביר לתבנית, לחתוך עודפים* ולהכניס את התבנית ל-1/2 שעה למקפיא.
לחמם תנור ל-180 מעלות
להוציא את התבנית מהמקפיא, לחורר עם מלזג את הבסיס, לכסות בנייר אפיה ולפזר עליו משקולת (שעועית/ חומוס או אפילו אורז)
לאפות אפיה עיוורת בערך 15 דקות.
המטרה היא שהבסיס כמעט אפוי אבל לא יתחיל להזהיב.

המלית
בזמן שהבסיס באפיה, מכינים את המלית.
אני השתמשתי במלית של ריבועי הלימון של בצק אלים (וכאן זה מובא עם כמה הערות שלי).

החומרים -
4 ביצים
1 כוס סוכר
2/3 כוס מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון אחד
רבע כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה

הכנה:
להקציף ביד את הביצים עם סוכר - רק עד שהתערובת טיפה מבהירה.
להוסיף את גרידת הלימון
כדי למנוע היווצרות גושים לערבב את הקמח ואבקת האפיה עם מיץ הלימון בקערה נפרדת ואז להוסיף לתערובת הביצים והסוכר

אחרי שהבסיס יצא מתנור, להוריד את הטמפרטורה בתנור ל-150 מעלות
לשפוך את המלית על הבסיס (אחרי שהורדנו את נייר האפיה והמשקולת)
ולאפות כ-20 דקות, עד שהמלית מתייצבת אבל לא משחימה.

המרנג -
החומרים
3 חלבונים*
2/3 כוסות סוכר

אפשר להתאמץ ולהכין מרנג איטלקי :
להעביר את החלבונים והסוכר לקערה חסינת אש
לשים אותה מעל סיר עם מים (באן מרי) ולערבב עד שכל הסוכר נמס
ואז בעוד חלבונים חמים להעביר למיקסר ולהקציף עד שיש קצף יציב

לוותר על חלק הבאן מארי - אם אין לכם בעיה עם ביצים חיות ואז להוסיף את הסוכר בהדרגה.

הטאצ' הסופי -
כשהפאי יצא מהתנור ונתנו לו להצטנות קצת
מכסים אותו בקצף הביצים, עושים צורות כם כף/ כפית או בצורה מקצועית יותר עם מזלף.
ואז חורכים עם ברנר או בגריל (כמו בתמונה).

ואז מחכים לצינון מלא - רצוי אפילו לילה במקרר - ובתאבון.

הפאי שלי הגיע למשרד ולכן אין לי תמונה של הפאי פרוס, אבל תאמינו לי - היה מעולה.

* חלמונים עודפים - אפשר מראש להכין את הבצק בכמות של 1.5. ואז יש גם עוגיות חמאה
נשאר בצק עודף.
מצויין - מגלגלים את הבצק שנותר לגליל בקוטר של מטבע ומקפיאים.
כשידועים שמגיעים אורחים או סתם יש חשק לעוגיות - מוציאים את הגליל מקפיא למקרר ואחרי 20 דקות
מגלגלים בסוכר חום וקינמון/ אגוזים קצוצים/ שקדים קצוצים - חותכים את הגליל לעוגיות בעובי של 3 מ"מ
מפזרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה
ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-15 דקות
העוגיות מוכנות ברגע שמתחילות להזהיב, הן רכות כשמוציאים אותן מהתנור ומתרשות תוך כדי צינון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה