שבת בבוקר אני נוהגת לעבור על הרידר שלי
ולגלות מתכונים ורעיונות למתכונים שמחכים לי שם.
והנה הבוקר, ישבתי לי ועברתי על 500+ פריטים החדשים שהצטברו לי ברידר ונתקלתי במתכון של יובל מ"פשוט מבשל פשוט" לקציצות טונה.
מה שיש ישר הדליק לי נורה, כמו בסרטים המצויירים, במיוחד כשמראש שקלתי להכין מנה עם טונה.
ולגלות מתכונים ורעיונות למתכונים שמחכים לי שם.
והנה הבוקר, ישבתי לי ועברתי על 500+ פריטים החדשים שהצטברו לי ברידר ונתקלתי במתכון של יובל מ"פשוט מבשל פשוט" לקציצות טונה.
מה שיש ישר הדליק לי נורה, כמו בסרטים המצויירים, במיוחד כשמראש שקלתי להכין מנה עם טונה.
מצרכים:
2 קופסאות טונה במים, מסוננות היטב
1 קישוא
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר
חופן (50 גרם) אגוזי מלך
חופן (1 כף) פרמזן מגורדת
1 כף קמח מלא
1 ביצה
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס - לפי חיבתכם לחריף
ההכנה:
לסחוט היטב את הטונה מהנוזלים שלה
לגרד על פומפיה גסה את הקישוא וגם אותו לסחוט היטב
לקצוץ את האגוזים ועשבי התיבול.
אנחנו קצצנו במעבד מזון וזה יצר מין מחית של אגוזים ועשבי תיבול, מה שהוסיף מאוד למרקם של הקציצות.
לערבב את כל הרכיבים.
לתבל - אני ממליצה לטעום ולעדכן תיבול (אפשר לטעום לפני הוספת הביצה והקמח)
2 קופסאות טונה במים, מסוננות היטב
1 קישוא
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר
חופן (50 גרם) אגוזי מלך
חופן (1 כף) פרמזן מגורדת
1 כף קמח מלא
1 ביצה
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס - לפי חיבתכם לחריף
ההכנה:
לסחוט היטב את הטונה מהנוזלים שלה
לגרד על פומפיה גסה את הקישוא וגם אותו לסחוט היטב
לקצוץ את האגוזים ועשבי התיבול.
אנחנו קצצנו במעבד מזון וזה יצר מין מחית של אגוזים ועשבי תיבול, מה שהוסיף מאוד למרקם של הקציצות.
לערבב את כל הרכיבים.
לתבל - אני ממליצה לטעום ולעדכן תיבול (אפשר לטעום לפני הוספת הביצה והקמח)
העיסה יצאה לנו מאוד נעימה וממש לא היה צורך לתת לה לשבת בצד להתגבש.
אבל - אם העיסה מרגישה לא מספיק יציבה - אפשר להוסיף טיפה יותר קמח וגם לתת לעיסה לשבת חצי שעה במקרר.ואז קיצצנו קציצות - יצאו 13 קציצות בגודל כדור פינג פונג ששיטחנו קלות.
טיגון -
לחמם מחבת טובה
להוסיף שמן - במחבת קרמית - כף שמן הספיקה לכל הכמות
לטגן כ-8 דקות עם צד אחד
ועוד כ-8 דקות על הצד השני
הקציצות נותרות רכות אבל הן עשויות לחלוטין
ותאבון
המלצת הגשה:
בתמונה - פיזרתי רוטב פלפלים קלויים ביתי על הקציצות.
אפשרות נוספת לסחוט לימון טרי על הקציצות.
והשיא של המתכון הוא ההכרזה של מיצ שיצא יותר טעים מקציצות עוף, מנה שמעוררת אצלו את כל חושי הנוסטלגיה.
ניסיתי ויצא מוצלח ביותר, תודה :)
השבמחק