It's written in hebrew but you can read it too

21 במאי 2011

תפוח אדמה ברוטב איולי

כבר מזמן יש לי במקרר קופסא של אנשובי וצלבים שמחכה ליחס.
והשבוע קיבלנו במשלוח הירקות שלנו גם תפוחי אדמה טריים, אדומים ומזמינים.

כהרגלי בימי שבת בצהרים, פתחתי את מחשב כדי למצוא את המתכונים ששמתי עליהם עין במהלך השבוע, ואז ראיתי בווינט, מתכונים לל"ג בעומר.

וכיוון שמדובר ביום שבת, ומיצ כבר ביקש שאולי נעשה איזה צ'יפס בתנור כפינוק לשבת, החלטתי שהמתכון של תפוחי אדמה אפויים בתנור, ברוטב איולי ואנשובי הוא הפינוק שלנו לשבת.

המתכון נתן לנו זדמנו להתנסות גם בשמן שקיבלנו להתנסות מתפוז.

בהתאם למתכון - אפינו 4 תפוחי אדמה, על מלח גס תנור בחום מקסימלי. כעבור שעה יו לנו תפוחי אדמה עם ציפוי קריספי.
ואז הוכן האיול - אנחנו עשינו חצי מהכמות מפורטת במתכון ועדין נשאר לנו לא מעט איולי*:
1 חלמון
שן שום כתושה
כפית חרדל דיז'ון
מיץ מ-1/4 לימון
150 מ"ל שמן קנולה
1.5 כפות פרמזן מגורדת
מלח ופלפל

הכנה:
אנחנו השתמשנו בבלנדר מוט
בכוס של הבלנדר שמנו את החלמון, החרדל, השום ומיץ הלימון, וערבבנו,
בהדרגה ובזרם דקיק הוספנו את השמן (תוך כדי עיבוד התעורבת), ולאט לאט כל התערובת הסמיכה וקיבלנו ממרח במרקם מיונז.

בשלב הזה הוסף הפרמזן, מלח, פלפל לפי הטעם ונשאר רק לטרוף.

האיולי ליוו בהצלחה גם את החסה שצירפנו לצלחת בשביל המצפון ;-)


*איולי שהוא רוטב על בסיס חלמון לא מבושל לא שורד זמן רב במקרר וכדי לזרוק שאריות שלא נוצלו יומיים לאחר ההכנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה