It's written in hebrew but you can read it too

25 ביוני 2011

סלט חיטה

בהשראת כתבה שקראתי ב-ynet. החלטתי לגוון את סלטי הדגנים שלנו שלרוב הם ורסיה כלשהי של סלט קינואה ולנסות סלט עם חיטה.

כיוון שכשלתי בתכנון לטווח ארוך באותו יום, החיטה שהשתמשתי בה היא מבושלת בניגוד למתכון המקורי מומלצת להספקת בהשריה של כ-10 שעות.

ואת הנקטרינות החלפתי בתפוזים.

2 כוסות חיטה מובשלת. את הבישול עשיתי בשיטת הספגטי שהיא בעיני הדרך הבטוחה ביותר - פשוט לבשל עם המון מים, לטעום מדי פעם - אחרי כחצי שעה החיטה מוכנה - לסנן ולשטוף. כך יש לי חיטה "אחד אחד" מוכנה לעל תיבול שרק נרצה להוסיף לה.

2 תפוזים מפולטים וחתוכים לקוביות - תוך כדי חיתוך את מיץ שניגר - הוספתי לתוך הסלט

חופן אגוזי לוז מקולפים - אחרי שקולים את האגוזים במחבת כ2 דקות הקליפה מתקפלת מהם בקלות.

חבילה של נבטי חמניה - להקפיד להוריד מראש את החתיכות של הגרעינים שנמצאות בחבילה.

התיבול - שמן זית - כ-3 כפות, רכז רימונים - 2 כפות.

חשוב להגיש מיד אחרי הוספת נבטי החמניה. לכן אם רוצים להכין מראש או לקחת לעבודה - אפשר להכין הכל מראש כולל התיבול, להשאיר במקרר כי החיטה סופגת את הטעמים, ברגע האחרון להוסיף נבטים ולהגיש, את הנבטים להביא לעבודה בקופסא נפרדת.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה