It's written in hebrew but you can read it too

10 בספטמבר 2011

דלעת ערמונים במילוי קינואה

קצת באיחור כי לדעתי כבר לא רואים אותן בחנויות, אבל למקרה שטעיתי, הנה מתכון לדלעת ערמונים במילוי קינואה.

המתכון הוא שילוב של מספר מתכונים שמצאתי
ברשת.
ואגב, לאלה שכבר חושבים על מתכונים לחג, ואם עדין ניתן יהיה למצוא דלעת ערמונים בראש שנה - אחלה מנה עיקרית צמחונית לחג.
המתכון הוא מאוד בערך ומתאים למילוי של 4 דלעות חצויות.
שלב ראשון - ריכוך הדלעות:
אחרי שטיפה יסודית, חתכתי את הדלעות - כמו שרואים בתמונה. אם הקערה לא יציבה, צריך לקטום אותה מעט בבסיס.
ריכוך - כ-8 דקות במיקרו - מאוד חשוב לרכך אותן היטב, כי הן לא מתרככות סמפיק במהלך האפיה.
אם רואים שהדלעת לא מספיק עמוקה למילוי, 
עם כפית, אחרי הריכוך, לחפור עם ולהוציא חלק מהתוכן.

במקביל - הכנת הקינואה:
לבשל כוס של קינואה אדומה, אפשר גם לבנה, ואפשר חצי חצי - כמו בתמונה.
בישול קינואה - בסיר עם הרבה מים - כמו פסטה, ואחרי 20 דקות הקינואה מוכנה.

בנתיים - לקצוץ פטרוזיליה כחצי צרור, אם יש נענע אפשר להוסיף קצת וגם בצל ירוק הולך.
 
לקלות חופן זרעי דלעת
לערבב, קינואה, תוכן הדלעת שרוקנו קודם לכן, זרעי דלעת, עשבי תיבול וחופן חמוציות.

לתבל במלח, פלפל, כף רכז רימונים, לפי הטעם כמובן.

למלא את קערות הדלעת ולסדר בתבנית.

לערבב חצי כוס מים מים, 2 כפות סילאן, וקצת שמן זית.
להזליף מעט על הדלעות, ולשפוך לתוך התבנית.

לאפות כחצי שעה כם כיסוי ועוד 15 דקות להזהבה ב-180
מעלות.
אחרי שמורידים את הכיסוי, להזליף עוד מהרוטב על הדלעת כדי שתהיה שחומה ויפה.




5 תגובות:

  1. זה נראה כל כך טוב! גם אני אוהבת מאוד לקחת מתכונים מכל מיני מקומות ולהוציא מהם מתכונים חדשים. לא תמיד יוצא מוצלח, אבל תמיד מעניין.

    השבמחק
  2. נראה מעולה, אפשר להכין מראש ולחמם למחרת?

    השבמחק
  3. אם אין מיקרו, איך אפשר לרכך?

    השבמחק
  4. לאחרונה צמצמתי את השימוש במיקרו ואני אופה את חצאי הדלעת בתנור כ-20 דקות לפני שאני מתחילה למלא.

    השבמחק