It's written in hebrew but you can read it too

10 בספטמבר 2011

עוגת שזיפים זריזה

לפני שבועיים קניתי שזיפים כדי לעשות עוגה.

בסוף התעצלתי והתעצלתי עוד קצת.
והשזיפים המשיכו לחכות בסבלנות.
עד שכבר חששתי שסופם קרב,

אבל,
שוב לא עשיתי קניות ולא היו בבית את המרכיבים הנדרשים לעוגה שתכננתי.

ואז קיבלנו הזמנה ספונטית לארוחת צהרים לסבתא של מיצ, מה שהיווה זרז לעשות משהו עם השזיפים, ודחוף.

ואז נזכרתי בעוגת התפוחים המשפחתית.
שבגלל שהיא דורשת רק קמח, סוכר וביצים, לא היה חשש למחסור במצרכים.

אחרי התאמות קטנות, עוגת השזיפים יצאה לדרך.
בערך 4-5 שזיפים גדולים חתוכים לקוביות.
לגרד עליהם טיפה גרידת לימון ולשים אותם בצד.

להקציף (אפשר ידנית) 4 ביצים עם 1 כוס סוכר.
להוסיף בהדרגה, כ-1.5 כוסות קמח.

אני כותבת כ1.5 כי חשוב שהתערובת לא תהיה סמיכה מידי אז אם אחרי 1.25 כוסות התערובת כבר סמיכה,
אפשר לוותר על ה-1/4 האחרון.

להוסיף את השזיפים לתעורבת לעוד ערבוב קל.

להבעיר לתבנית, 20*30 לאפיה של כ-40 דקות ב-175 מעלות.

ובתאבון.

Posted by Picasa

תגובה 1:

  1. אין כמו עוגות של בית.
    ושזיפים לוקחים את התפוחים בגדול :)

    השבמחק