קצת באיחור כי לדעתי כבר לא רואים אותן בחנויות, אבל למקרה שטעיתי, הנה מתכון לדלעת ערמונים במילוי קינואה.
המתכון הוא שילוב של מספר מתכונים שמצאתי
ואגב, לאלה שכבר חושבים על מתכונים לחג, ואם עדין ניתן יהיה למצוא דלעת ערמונים בראש שנה - אחלה מנה עיקרית צמחונית לחג.
המתכון הוא מאוד בערך ומתאים למילוי של 4 דלעות חצויות.
שלב ראשון - ריכוך הדלעות:
אחרי שטיפה יסודית, חתכתי את הדלעות - כמו שרואים בתמונה. אם הקערה לא יציבה, צריך לקטום אותה מעט בבסיס.
אם רואים שהדלעת לא מספיק עמוקה למילוי,
במקביל - הכנת הקינואה:
לבשל כוס של קינואה אדומה, אפשר גם לבנה, ואפשר חצי חצי - כמו בתמונה.
בישול קינואה - בסיר עם הרבה מים - כמו פסטה, ואחרי 20 דקות הקינואה מוכנה.
בנתיים - לקצוץ פטרוזיליה כחצי צרור, אם יש נענע אפשר להוסיף קצת וגם בצל ירוק הולך.
לערבב, קינואה, תוכן הדלעת שרוקנו קודם לכן, זרעי דלעת, עשבי תיבול וחופן חמוציות.
לתבל במלח, פלפל, כף רכז רימונים, לפי הטעם כמובן.
למלא את קערות הדלעת ולסדר בתבנית.
לערבב חצי כוס מים מים, 2 כפות סילאן, וקצת שמן זית.
להזליף מעט על הדלעות, ולשפוך לתוך התבנית.
אחרי שמורידים את הכיסוי, להזליף עוד מהרוטב על הדלעת כדי שתהיה שחומה ויפה.
זה נראה כל כך טוב! גם אני אוהבת מאוד לקחת מתכונים מכל מיני מקומות ולהוציא מהם מתכונים חדשים. לא תמיד יוצא מוצלח, אבל תמיד מעניין.
השבמחקנראה מעולה, אפשר להכין מראש ולחמם למחרת?
השבמחקאין שום בעיה עם זה
השבמחקאם אין מיקרו, איך אפשר לרכך?
השבמחקלאחרונה צמצמתי את השימוש במיקרו ואני אופה את חצאי הדלעת בתנור כ-20 דקות לפני שאני מתחילה למלא.
השבמחק