It's written in hebrew but you can read it too

2 באוקטובר 2010

ריזוטו פטריות


עם ההתמקמות בדירה, גילינו מחדש את ספרי הבישול שצברנו.
אחד מהספרים שנמצא בערימה הוא טעם איטליה של דנית סולמון.
מיצ שהיה לו הרבה זמן פנוי החליט לחקור את הספר ולדלות ממנו את מתכונים שאני יכולה לאכול, דהינו כאלה שהם דלי לקטוז (מקסימום קצת חמאה).

הפור נפל על ריזוטו פטריות והמתכון כולל התאמות שכללו השמטה של התיבולית ואבקת המרק.

הצדיינו ב:
25 גר' חמאה
1 בצל ירוק כמו שנמכר בסופר בימינו קצוץלעיגולים
1 שן שום כתושה
חבילה של פטריות פורטובלו וחבילה של שמפניון פרוסים לפרוסות
1 כוס אורז ריזוטו - ארבוריו במקרה שלנו
1/2 כוס יין יבש
3 כוסות ציר ירקות (נשאר לנו ציר ירקות מראש השנה, אבל עכשיו שחורף כבר ממש קרוב, גם נכין ציר במיוחד ונקפיא במנות קטנות כי זה תמיד שימוש). כשרוצים ריזוטו מוצלח, חשוב להתאמץ ולדאוג לציר איכותי.
מיץ מ-1/2 לימון וקליפה מחצי לימון
פרמזן (לפי הטעם ;-))

שמים את המחבת על אש גדולה
מתחילים מהמסת החמאה.
ברגע שהחמאה נמסה מוסיפים את הבצל
ואחרי עוד כדקה את השום
ואז את הפטריות וממשיכים לטגן
כשהפטריות מתחילות לשחרר נוזלים, פשוט ממשיכים לטגן (תוך כדי ערבוב כמובן) עד שבנוזל מתאדה.
מוסיפים את האורז, מערבבים עוד כדקה עד שכל הגרגרים מכוסים בשמן ומנמיכים טיפה את האש.
מוסיפים את היין, ומערבבים עד שהכל נספג באורז
בשלב הזה הבית מתמלא בריח שיכול לשגע פילים, ועדין ארוכה הדרך עד הריזוטו.

ואז עוברים לציר המרק, כל פעם מוסיפים כ-1/2 מצקת
וכשהכל נספג, מוספים את הבאה בתור.
מלאכת הערבוב הזו לוקחת כ-חצי שעה
אחרי 2.5 כוסות ציר, שווה לטעום ולבדוק את מצב האורז
הוא צריך להיות דביק מבחוץ וקראנצ'י מבפנים, אבל לא קשה מידי
מוסיפים את הלימון, המלח והפלפל.
המלצה - להוסיף את הלימון בהדרגה שלא ישתלט על טעם של פטריות.

אחרי הלימון מוסיפים את הפרמזן
מבשלים עוד כ-2 דקות
מסירים מהאש
ומגישים מידי
אפשר לקשט בפטרוזיליה.

ובאופן מפתיע, זאת עוד אחת מהמנות שלוקח לאכול אותן,
פחות זמן מלבשל.



Posted by Picasa

2 תגובות:

  1. תודה על המתכון, נשמע ממש אחלה וקליל
    (בתור מישהי שמבשלת המון אני אמורה מתישהו להתחיל לשמור סטוקים של ציר, נכון? יש לי פחד בלתי מוסבר מהעניין)

    אנני

    השבמחק
  2. זה הזמן להתגבר על הפוביה ולבשל מרק ולהשאיר משהו להקפאה ;-)
    ואגב - אני לא יודעת איך זה אצלך, אבל בניו יורק לא היתה בעיה להשיג ציר ירקות/ עוף/ דגים/ בקר אורגני ולחסוך את ההתעסקות בלי רגשות אשם, זה גם לא היה יקר במיוחד

    השבמחק