It's written in hebrew but you can read it too

2 באוקטובר 2010

ריזוטו עגבניות

כשקונים 1 קילו אורז ריזוטו, ריזוטו נהיה מוטיב חוזר ;-)
והפעם - ריזוטו עגבניות שהוא חצי דיאטטי
הציר עליו מתבסס המתכון הוא מיץ עגבניות

זה רעיון חביב שייתכן ויאומץ גם לסתם אורז.
וגם המתכון הזה מתבסס על המטבח בריא של על השולחן, עד הרגע שהתברר שחסרים לי מצרכים ומשם עברנו לאלתור חופשי.

לציר:
2 כוסות מיץ עגבניות
1 כוס מים חמים
לשים על אש קטנה שירתח ויהיה זמין.

קצת חמאה
1 כף שמן זית
בצל קטן קצוץ
1 שן שום פרוסה
1 עגבניה (שסיימה את הקריירה שלה*) קצוצה לקוביות (במקור עגבניות מיובשות)
2 כפיות אורגנו יבש (במקור טימין)
1 כוס אורז ריזוטו
מלח פלפל
ופרמזן לקישוט

מתחילים בחימום מחבת, המסה של החמאה ושמן זית
אח"כ מוספים את בצל, ואחריו את השום
ברגע שיש ריח מטורף בבית ולפני שהשום מתחיל להישרף,
זורקים פנימה את העגבניה והאורגנו
ואז מוסיפים את האורז, מערבבים כד שכל הגרגרים עטופים בשמן
ומתחילים להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את הנוזל.
לקראת הסוף, טועמים כדי לוודא האורז מוכן ולא נשאר קשה
אם צריכים - מוסיפים עוד מים רותחים

רגע לפני ההגשה מוסיפים פרמזן, מערבבים
ובתאבון

ובגרסה העתידית, אם מתישהו יתחשק לנו אורז אדום, אני מתכוונת להחליף חצי ממי הבישול במיץ עגבניות
ואז לבשל אורז רגיל, בלי עיסוקי הריזוטו.

היתרון של מיץ העגניות זה שהחמיצות של העגבניות כבר מאוזנת בו.

* התבשיל הוכן טרם האינפלציה במחירי העגבניות ובשעה שיכלנו לבזבז עגבניות או סתם לשכוח אותן במגירת הירקות במקרר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה