It's written in hebrew but you can read it too

15 ביולי 2010

עוף בסגנון צרפתי


המתכון הזה פורסם באותה כתבה באתר וואלה כמו המתכון לקדרת הירקות שפרסמנו לפני שבועיים.
עשינו את המתכון במספר שינויים כמו השמטת הבייקון.
ההכנה היתה קצת מורכבת כי אני לא נוגעת בבשר, אלא רק בירקות לפני שהבשר מצטרף אליהם, ובהתאם גם לא טעמתי, אלא רק התרשמתי מתגובות הסובבים.

ולהלן המסקנות בנושא - עוף צרפתי:

המצרכים:
1 עוף במשקל 1-2ק"ג, שטוף ומנוגב
1 כפית תימין מיובש או 1 כף טימין טרי (העלים בלבד)
1 כפית רוזמרין מיובש, או 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן צמחי
1 בצל גדול, קצוץ גס
2 גבעולי סלרי, קצוצים גס - לא היה לנו סלרי
2 גזרים גדולים, קצוצים גס, או 12 גזרים גמדיים קטנים
2 שיני שום, כתושות
8-12 תפוחי אדמה חדשים קטנים - שמנו פחות תפוחי אדמה
חופן שעועית ירוקה עדינה - שמנו סתם שעועית קפואה ויותר מחופן
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות - היו לנו קצת פחות פטריות מצד אחד ומצד שני היו לנו פטריות מיובשות שהשרנו מבעוד מועד
1 כוס עגבניות משומרות, מנוקזות - אנחנו שמנו את על העגבניות השלמות שהיו בקופסת שימורים סטנדטית (בלי המיץ).
1 כוס יין לבן יבש
עד 1 כוס מרק עוף צח - אנחנו הוספנו מי השריית פטריות + תיבולית בטעם עוף
כוס קמח לבן רגיל - הינו צריכים פחות
פטרוזיליה טרייה, קצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום גבוה (º200 צ'). מפזרים בתוך העוף מחצית מעשבי התיבול. מתבלים את העוף במלח ובפלפל. מחממים את השמן בקדרת חרס או בקסרול מתכת מעל חום בינוני עד שהוא חם מאוד. משחימים את העוף מכל צדדיו ומעבירים אותו לצלחת.
2. אחרי שמוציאים את העוף, באותו סיר מטגנים את כל הירקות ומשהו חמש דקות, בוחשים מדי פעם, מעל חום בינוני. מוסיפים את היין, העוף, העגבניות, הנוזלים, שאר עשבי התיבול, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
3. מכסים את הכלי, שמים אותו בתנור ואופים חמישים דקות עד שעה. אנחנו בצענו את ההוראות, אבל בגלל בשצאו לנו הרבה נוזלים בסיר, אפשר היה להמשיך ולבשל על האש עד שהעוף היה מוכן. ממלא העוף יצא יותר מבושל מצלוי - והסועדים ציינו לטובה את התוצאה העסיסית, אפילו בגזרת חזה העוף.
4. מעבירים את העוף והירקות לקערת הגשה גדולה או לצלחת בעלת שוליים גבוהים, ושומרים חם.
5. מצמצמים את כמות הנוזל לספל וחצי בערך. טורפים לתוכו בהדרגה את הקמח (אפשר להסתפק בכף עד 2) עד שהרוטב מסמיך במקצת. משאירים לבעבע מעל חום בינוני כחמש דקות, ובינתיים חותכים את העוף.
שלב ההסמכה ויצירת הרוטב מאוד מומלץ כי הבשר עצמו לטענת הסועדים, אף שהיה מאוד טעים, הטעמים היו מאוד עדינים והרוטב הוסיף המון.
6. יוצקים בכף את הרוטב על העוף והירקות ומקשטים בפטרוזיליה.

המסקנות -
* אפשר בקלות להכין עם חלקי העוף האהובים ולאו דווקא עוף שלם.
* אפשר לוותר על הבישול בתנור ולהכין הכל בסיר.
* אם מעדיפים בכל זאת בתנור - אז לשים פחות נוזלים ולאחר כ-40 דקות, להוריד את הכיסוי ולתת לעוף לקבל בצבע - כי אחרת הוא יוצא בהיר כמו בתמונה.


Posted by Picasa

2 comments:

  1. הכנו רק כרעיים, והרי המסקנות:
    השתמשנו בהרבה יותר תיבול ממה שהמתכון מציע, בלי סלרי ובלי פטריות, אבל עם פלפלים וקישואים. הכנו בתנור - שעה עם נייר כסף מעל ועוד 40 דקות בלי.
    ויתרנו על כל נושא צמצום הרוטב ופשוט הגשנו את המנה עם המון אורז לספיגת הרוטב (וכשנגמר האורז עברנו לחלה).
    יצא מעולה.

    השבמחק
  2. שמחה שנהניתם, זה הכי חשוב.
    מניסיוני, שכאמור את המתכון הזה לא טעמתי, צמצום מאפשר לתיבול לבוא לידי ביטוי טוב יותר.
    ובכל מקרה - אצלנו בבית מעדיפים טעמים יותר עדינים - זה בהחלט עניין של הרגל

    השבמחק