It's written in hebrew but you can read it too

3 ביולי 2010

קדרת זוקיני, חציל, עגבניות ופלפלים

לפני זמן רב נתקלי בוואלה בכתבה המתארת ספר בישול צרפתי, ובה מתכון לקדרת זוקיני, חציל, עגבניות ופלפלים. זה היה ברשימת ,מה אנחנו מתכננים לבשל" זמן ארוך במיוחד, והנה, החלטתי לנסות.
מדובר בירקות שאני מכינה קבוע בתנור, ולגוון זה תמיד טוב.
אז הנה הרשמים:
חומרים:
1 זוקיני גדול, קלוף או לא קלוף, פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ - במקרה שלנו 2 קישואים רגילים.
1 חציל גדול, קלוף, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
4-3 עגבניות טריות, קלופות, פרוסות לפרוסות בעובי 2 ס"מ (אני עצלנית ולא קילפתי וגם חתכתי דק יותר)
חצי פלפל ירוק, וחצי פלפל אדום, פרוס לאורך לרצועות ברוחב 1 ס"מ - לי היה רק אדום וכלום לא קרה
1 בצל לבן בינוני, פרוס דק
1 כף שום, קצוץ דק - השתמשתי ב-3 שיניים גדולות
חצי כוס עלי ריחן טריים שלמים - שכחנו לקנות אז שמנו פטרוזיליה
1/2 - 1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק או עבה

ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני־גבוה (º190 צ').
2. בוזקים מעט מלח על הזוקיני והחציל ומשאירים לעמוד במסננת במשך כעשרים דקות.
שוטפים היטב ומנגבים בטפיחות במגבת נייר.
ממליצה לא לוותר על השלב הזה - הוא מוציא את המרירות מהחציל.
3. משמנים תבנית בשמן זית, מסדרים את הירקות יפה.
מפזרים מעל הכל עלי פטרוזיליה, מטפטים שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס
4. שמים את הקדרה בתנור, מכוסה ברדיד אלומיניום, למשך 30 דקות (הירקות צריכים להתחיל להתרכך)
5. מורידים את הכיסוי, זורים את גבינת הפרמזן על פני כל הקדרה,
מנמיכים את חום התנור ל־º180 צ' ואופים עשרים דקות נוספות או עד שהירקות מוכנים.

אני הכנתי במקביל פולנטה והגשתי ביחד
השילוב היה נחמד כי הפולטה ספגה את מיצי הירקות











Posted by Picasa

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה