It's written in hebrew but you can read it too

3 ביולי 2010

פלפלים ממולאים בקינואה

ביום שישי בבוקר הלכנו לשוק הקטן שיש בימי שישי בעיר המגורים של הורי. אני מאוד אוהבת להסתובב בשוק כי הירקות תמיד נותנים לי השראה לבישולים. אז בעודנו מסתובבים בשוק חשבתי שאולי זה יום טוב להכין ממלואים. לא היו קישואים עגולים למילוי, אז קנינו פלפלים צבעוניים.
המתכון הוא אלתור שמתבסס על כמה דברים שראיתי ברחבי הרשת.

קניתי 8 פלפלים, אבל רק 7 נכנסו לסיר - אז השמיני הלך לתוך הרוטב. אז מה היה לנו:
את הפלפלים ניקיתי ושמרתי את הקצה שיהיה כובע.
לקינואה:
1/2 כוס קינואה לבנה
1 /2 כוס קינואה אדומה - פעם ראשונה שאני משתמשמת בה וזה התגלה כי שוס - היא יותר קראנצ'ית מהלבנה.
1 שורש פטרוזיליה - אם היה לי סלרי, היתי מכניסה גם אותו
2 גזרים קטנים
1 בצל גדול (2/3 מתוכו הולכים לקינואה והיתר לרוטב)
4 שני שום (3 לתוך הקינואה וה-4 לתוך הרוטב)

התחלתי בטיגון בצל קצוץ בקוביות עם קצת שמן זית, הוספתי את השום
ואחריו את הגזר ושורש הפטרוזיליה המגורדים, ואז את הקינואה
טיגנתי כ-3 דקות, הוספתי 2 כוסות מים, מלח ופלפל הבאתי לרתיחה ובישלתי כ-15 דקות.

בזמן שאני מחכה לקינואה, לקחתי את סיר שבו יהיו הממולאים,
טיגנתי את יתרת הבצל, והשום, ואת הפלפל שלא היה לו מקום (אחרי שקצצתי אותו לקוביות)
הוספתי קופסא גדולה של רסק עגבניות, 400 מ"ל מים (פעמים הקוספא של הרסק)
ו-5 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
תיבלתי במלח, פלפל ו-1 כפית בהרט
אחרי שטעמתי את הרוטב, הוספתי עוד כפית של חומץ בלסמי ו-1/2 כפית סוכר
(כי מיצ טען שחמוץ מידי)
כיסיתי במכסה ונתתי לרוטב להתבשל
אחרי שקינואה התבשלה כ-15 דקות, התחלתי למלא את הפלפלים -
בכל פלפל נכסנו כ-3 כפות קינואה עם מי הבישול (לא למלא עד הסוף את הפלפל)
מעל הוספתי כף מהרוטב ומיקמתי את הפלפל בסיר.
אחרי שמלאנו כך את כל הפלפלים - סגרנו את המכסה של הסיר, הבאנו את התבשיל לרתיחה ובישלנו עוד כ-20 דקות,
שבסופן הפלפלים שמרו על מידה של קראנצ' והיו מוצלחים ביותר

* הערה 1 - חשוב שהרוטב יהיה קצת נוזלי בלשב הוספת הפלפלים
כדי שיהיו מספיק נוזלים לקינואה להתבשל

* הערה 2 - אם נשארת קינואה, או אם עושים כמות כפולה מראש, המתכון הבא הוא תוספת מצויינת. אתמול עשיתי את שני המתכונים במקביל

* הערה 3 - כמויות במתכון הן רק למילוי הפלפלים, אם עושים במקביל את תבשיל הקינואה כמובן שיש להכפיל כמויות
Posted by Picasa

‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה