It's written in hebrew but you can read it too

3 ביולי 2010

קינואה צבעונית עם ירקות שורש

הרעיון למתכון נולד תוך כדי הכנת הפלפלים הממולאים. כדי לא להיות ממוטרדת מהשאלה - האם יש לי מספיק קינואה למילוי או מה לעשות אם תשאר קינואה בכמות מגוחכת .

החלטתי להכין ישר במקביל למלית גם תבשיל קינואה שיכול להיות תוספת למנה עיקרית לאוכלי הבשר בבית ואוכל סתם בשבילי.

מצרכים:
1/2 כוס קינואה לבנה
1/2 כוס קינואה אדומה
1 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 בצל בינוני
2 שיני שום
קוביה של פטרוזיליה קפואה של דורות.

טיגנתי בצל, הוספתי שום, שורש פטרוזליה וגזר מגורדים, ואז את הקינואה
אחרי טיגון של עוד 3 דקות, הוספתי 2.5 כוסות מים, מלח ופלפל וקוביה של פטרוזיליה של דורות - כי ירקות השורש האלה הזכירו לי את התיבול של מרק עוף.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-25 דקות

בתאבון

* הערה 1 - אחרי כ-15 דקות במקרה שלי - הוצאתי חלק מהקינואה לטובת מילוי הפלפלים, ורק אח"כ תיקנתי תיבול והוספתי את הפטרוזיליה.

בשלב הזה הוספתי גם קצת מים, אבל זה ממש עניין של תחושה כבר.

* הערה 2 - השילוב של הקינואה האדומה הוסיף קראנצ'יות לתבשיל, אבל לא הרגשתי הבדל בטעמים בין האדומה ללבנה מעבר לכך.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה