הרעיון למתכון נולד תוך כדי הכנת הפלפלים הממולאים. כדי לא להיות ממוטרדת מהשאלה - האם יש לי מספיק קינואה למילוי או מה לעשות אם תשאר קינואה בכמות מגוחכת .
החלטתי להכין ישר במקביל למלית גם תבשיל קינואה שיכול להיות תוספת למנה עיקרית לאוכלי הבשר בבית ואוכל סתם בשבילי.
מצרכים:
1/2 כוס קינואה לבנה
1/2 כוס קינואה אדומה
1 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 בצל בינוני
2 שיני שום
קוביה של פטרוזיליה קפואה של דורות.
טיגנתי בצל, הוספתי שום, שורש פטרוזליה וגזר מגורדים, ואז את הקינואה
אחרי טיגון של עוד 3 דקות, הוספתי 2.5 כוסות מים, מלח ופלפל וקוביה של פטרוזיליה של דורות - כי ירקות השורש האלה הזכירו לי את התיבול של מרק עוף.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-25 דקות
בתאבון
* הערה 1 - אחרי כ-15 דקות במקרה שלי - הוצאתי חלק מהקינואה לטובת מילוי הפלפלים, ורק אח"כ תיקנתי תיבול והוספתי את הפטרוזיליה.
בשלב הזה הוספתי גם קצת מים, אבל זה ממש עניין של תחושה כבר.
* הערה 2 - השילוב של הקינואה האדומה הוסיף קראנצ'יות לתבשיל, אבל לא הרגשתי הבדל בטעמים בין האדומה ללבנה מעבר לכך.
החלטתי להכין ישר במקביל למלית גם תבשיל קינואה שיכול להיות תוספת למנה עיקרית לאוכלי הבשר בבית ואוכל סתם בשבילי.
מצרכים:
1/2 כוס קינואה לבנה
1/2 כוס קינואה אדומה
1 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 בצל בינוני
2 שיני שום
קוביה של פטרוזיליה קפואה של דורות.
טיגנתי בצל, הוספתי שום, שורש פטרוזליה וגזר מגורדים, ואז את הקינואה
אחרי טיגון של עוד 3 דקות, הוספתי 2.5 כוסות מים, מלח ופלפל וקוביה של פטרוזיליה של דורות - כי ירקות השורש האלה הזכירו לי את התיבול של מרק עוף.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-25 דקות
בתאבון
* הערה 1 - אחרי כ-15 דקות במקרה שלי - הוצאתי חלק מהקינואה לטובת מילוי הפלפלים, ורק אח"כ תיקנתי תיבול והוספתי את הפטרוזיליה.
בשלב הזה הוספתי גם קצת מים, אבל זה ממש עניין של תחושה כבר.
* הערה 2 - השילוב של הקינואה האדומה הוסיף קראנצ'יות לתבשיל, אבל לא הרגשתי הבדל בטעמים בין האדומה ללבנה מעבר לכך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה