It's written in hebrew but you can read it too

15 ביולי 2010

עוגת סולת

סידור מזווה אצל אמא שלי, שאצלה אנחנו גרים כרגע, העלה כמות עצומה של סולת שמחכה שהתייחסו אליה.
מה שהוביל אותי באופן מיידי לחפש מתכונים לעוגות סולת.

חיפוש ברשת העלה כמה מתכונים מעניינים, אבל בכל אחד היה משהו שלא אהבתי - ובעיקר קוקוס שאנחנו לא מחבבים.
אז הלכתי על תערובת של כמה מתכונים ובעיקר המתכון של פסקל פרץ-רובין וניקי ב וזה מה שיצא -

החומרים -
1 1/4 כוסות קמח מנופה
1 1/4 כוסות סולת
1 כוס תערובת של שקדים ואגוזים טחונים גס
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
3 ביצים
1/4 כוס מים או מיץ תפוזים שלא היה לנו
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת מלימון

1. ערבבתי את הכל והעברתי לתבנית משומנת. ויתרתי על החיתוך מראש ועל עיטור בשקדים כי לא היו לנו שקדים.
האפיה ב-180 מעלות לקחה כ-40 דקות.

2. לסירופ לקחתי מהמתכון של ניקי את הרעיון להשתמש בסירופ מייפל והפכתי מכמות הסוכר - בסה"כ השתמשתי ב
1/2 כוס סוכר
כוס מים
1/4 כוס סירופ מייפל


את הסירופ יש להביא לרתיחה ואז לבשל עוד כ-15 דקות.

את הבישול עשיתי במקביל לאפיית העוגה ושפכתי את הסירופ החם על העוגה החמה.

אחרי הצינון חתכתי את העוגה

ובתאבון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה