It's written in hebrew but you can read it too

15 בינואר 2011

מרק כרובית

אני חובבת מרקים ורק מחכה שמזג האוויר יהיה מתאים לאיזה מרק מהביל.
וכך כשהגיעו לביתי אוסף של ירקות לבנים/ ירוקים*
החלטתי שזה הזמן למרק.


1 כרישה - רק החלק הלבן
3 תפוחי אדמה קטנים
1 כרבית
1 ארטישוק ירושלמי
4 שיני שיני שום
מקלות סלרי כ-4

בסיר מרק מחממים כ-1 כף שמן
שמים את כל הירקות בסיר ו"מטגנים" אותם קלות
כשכל הירקות מצופים בשמן
להוסיף מים לכיסוי הירקות ולבשל עד שמתרכך.
לקוח כ-40 דקות.
בשלב הזה עם בלנדר מוט מועכים את כל הירקות
מוסיפים חלב קוקוס - אני הוספתי 4 קוביות חלב קוקוס***
מי שמשתמש בטרי - כ-3 כפות - הכל תלוי כמה טעם קוקוס אוהבים. הכמות הזו מעניקה טיפה ניחוח אבל הקוקוס לא משתלט.
מלח ופלפל לפי הטעם.

הגשתי את המרק עם שמיר וקצת פפריקה מעושנת.


* מאז שחזרנו לארץ ועברנו למרכז, התחלנו לקנות ירקות אורגניים במשלוח מהמגדלים. מידי שבוע (או שבועים) אם אני רואה שלא התגברנו על הירקות שהגיעו אלינו שבוע קודם) נוחת בפתח הדלת שלנו ארגז עם ירקות.
זה מכריח אותנו להיות יצירתיים ולהתנסות עם ירקות שלרוב לא הינו רוכשים בסופר.

** קוביות חלב קוקוס - רוב המתכונים שדורשים חלב קוקוס לא משתמשים בכל הפחית. ובטוח לא כשמבשלים ל-2 אנשים. אז הטריק שלמדתי ועובד מעולה הוא לקחת תבנית קוביות קרח, ולהקפיא בתוכה את חלב הקוקוס שלא השתמשתי בו. וכך יש לי חלב קוקוס זמין לשימוש עתידי ובכמויות קטנות. עובד מצוין במרקים/ תבשילים שבהם החלב נותן קצת טעם. לדעתי פחות טוב להקרמה כי זה טיפה מאבד מהמרקם.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה