It's written in hebrew but you can read it too

8 באפריל 2011

משלוח מנות נטול גלוטן

במקום העבודה שלי יש מסורת ארוכה של משלוחי מנות מושקעים.
ואני, שהשתתפתי במסורת לראשונה, קיבלתי אתגר גדול במיוחד - משלוח מנות נטול גלוטן,
ובהיותי מי שאני, לא יכלתי שלא לאפות משהו בעצמי, אז זו התוצאה:

1. עוגיות שוקולד מושחתות במיוחד גרסה נטולת גלוטן ל-Outrageous Chocolate Cookies של מרתה סטוארט.
2. נשיקות מרנג
3. שוקולד לבן עם הפתעות קליפות תפוז
4. שוקולד מריר עם הפתעות פירות יבשים
ותודה לדקלה על הרעיון המעולה.
5. בראוניז מה"אוסף המתוק"של "על השולחן" גם הוא בהתאמה ללא גלוטן
6. דוגמניות שקדים של קרין גורן

ועכשיו מתכונים:

עוגיות שוקולד מושחתות במיוחד:
225 שוקולד מריר איכותי - קצוץ לקוביות גדולות (או ישר מטבעות)
60 גרם חמאה
90 גרם קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 עפית מלח
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1 עפית תמצית וניל
340 גרם שוקולד צ'יפס- אפשר לערבב מריר ולבן

1. לחמם תנור ל-170 מעלות
2. במיקרו להמיס את השוקולד עם החמאה.
3. להקציף את סוכר והביצים במהירות גבוהה עד שיש קצף אוורירי ובהיר
4. להוסיף את תמצית הוניל ואז את השוקולד, ולערבב עד שהכל מתאחד.
5. להוסיף את הקורנפלור ולהערבב עד שעל הקורנפלור נטמע
6. להוסיף את השוקולד צ'יפס ולהערבב כדי שיתפזר באופן אחיד
7. לסדר את העוגיות באמצעות 2 כפיות על נייר אפיה ולתנור בערך 8-12 דקות - תלוי כמה קשות רוצים אותן.
הן עדין טיפ רכות כשמוציאים מהתנור והן מתקשות תוך כדי קרירות.

הערות:
הן מתבקעות טיפה במהלך האפיה - זה בסדר
אם שמים קצת פחות קורנפלור - יצא פנים רך וציפוי פריך
בגלל הקורנפלור, אם מחכים בין נגלה לנגלה אז הבצק מאוד מסמיך, לא נורא, זה לא משפיע על הטעם, רק זמן האפיה מתקצר.

מרנג איטלקי -

3 חלבונים
1 1/4 כוסות סוכר

בבאן מארי לחמם בעדינות את החלבונים עם הסוכר תוך כדי ערבוב עד שכל הסוכר נמס.
אחרי שכל הסוכר נמס, להעביר למיקסר ולהקציף במהירות גבוהה עד שיש קצף יציב
המבחן האולטימטיבי - להפוך את הקערה
או יותר פשוט - למשוך עם המקצף את הקצף ולראות שהוא ממשיך לעמוד ולא נופל.

אפשר בכפית או אפשר באמצעות שק זילוף לסדר את המרנגים
בגודל קטן כמו שהכנתי - זה היה שעה וחצי של אפיה ב-90 מעלות.

בראוניז -
185 גרם שוקולד מריר קצוץ
185 גרם חמאה
3 ביצים
1 1/4 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
80 גרם קורנפלור
100 גרם שוקולד חלב קצוץ לקוביות
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
1 כוס אגוזים קצוצים גס

הכנה:
1. לחמם תנור ל-180 ולהכין תבנית - לפי המתכון 27*30 אם התבנית גדולה יותר.
הבראוניז יהיו שטוחים יותר וזמן האפיה יתקצר.
את התבנית לרפד בנייר אפיה ככה שהנייר יבלוט מתבנית בשני צדדים שיהיו נוח לשלוף את הבראוניז מתבנית.
2. להמיס במיקרו את השוקולד והחמאה.
3. להקציף ביצים וסוכר לתערובת קרמית ולערבב פנימה את השוקולד המומס
(חשוב - השוקולד צריך להתקרר אחרת תהיה חביתה).
4. לנפות את הקקאו והקורנפלור לתוך התערובת.
לא לוותר על ניפוי - זו נותן קצת אווריריות, ומבטיח שהכל התאחד בקלות.
לערבב את התערובת רק עד שהקורנפלור והקקאו נבלעים בה.
5. להוסיף את שוקולד החלב, הלבן והאגוזים ושוב ערבוב קל כדי שהאגוזים והשוקולד יתפזרו היטב.
6. להכניס לתנור ולאפות כ-30 דקות - הקצוות צריכים להיות אפויים והמרכז עדין רך, אבל יציב.
7. לחכות בסבלנות (וזה החלק הקשה) עד שהבראוניז מתקררים, לחתוך לקוביות ולשמור בקופסא אטומה.

ולינק לעוד תמונות של משלוח המנות - כאן



תגובה 1:

  1. המרנג האיטלקי נשמע מעדן, תודה על מתכון איכותי!

    השבמחק