It's written in hebrew but you can read it too

28 ביוני 2010

עוגיות הצלה

עוגיות קוואקר וחמוציות של יעל גרטי, ויינט

הטיוטה לפוסט הזה הוכנה כבר לפני זמן רב, אך משום מה לא הגענו ללפרסם אותו.

עוגיות האלה שימשו אותי כנשנוש הלא מתוק מידי במהלך כל השנה האחרונה,
והפכו את מיצ למלך בלתי מעורער בקרב חברי ללימודים ובאופן כללי לבעל שזוכה לתשואות בכל הזדמנות.

זה נשנוש משביע ולא מלווה ביותר מידי רגשות אשם.

במסגרת הניסויים שעשינו במתכון אפילו שלחנו אותם בקופסא אטומה בדואר לחבר -
ולמרבה ההפתעה הם שרדו בהצלחה.

ניסוי נוסף היה החלפת החמוציות בצימוקים לבנים - לא מוצלח - הצימוקים היו מתוקים (מאוד), באוד שהשוס האמיתי של העוגיות האלה זו החמוציות הבילתי ניתנת להחמצה של החמוציות המיובשות.

ואחרון חביב - אם אופים אותם עד הסוף, אך בטרם הן הופכות לקראנצ'יות,
אפשר בכיף לחמם אותן בתנור, גם אחרי שהן שוכבות בקופסא 3-4 ימים (כן גם זה קרה באופן
מפתיע) והן יוצאות טריות וטעימות

לשמן המפוצץ - עוגיות הצלה(!) - הן זכו בשל היותן שחיתות בריאה, ובעיקר בשל זמן ההכנה המהיר שלהן שאפשר להכין אותן בזריזות (תוך חצי שעה, אחרי מעט תרגול כמובן) - מה שאפשר למיצ לספק את היצרים בכל פעם שנשמע הקריאה הנואשת - מיצ... אני רוצה משהו טעים




2 תגובות:

  1. עשינו את העוגיות עם סוכר חום כהה דביק (לא דמררה) ושיבולת שועל גרוסה (אינסטנט), כי זה מה שהיה בבית, ויצא מצוין. תודה על המתכון!

    השבמחק
  2. אני ממש שמחה, זה מתכון שסובל שינויים ובגלל זה אני כל כך אוהבת אותו

    השבמחק