סלט פסטה הוא פתרון מעולה לכל ארוחה והרבה פעמים אני עושה סלט פסטה משאריות.
הפעם, הבטחתי להביא סלט פסטה למסיבת רווקות.
לכן החלטתי להכין את הורסיה היותר מושקעת של הסלט שאני מכינה לרוב.
החלק המושקע הוא בהכנה נפרדת של הירקות השונים שמשתלבים לסלט, כשלרוב אני מכינה את כולם ביחד.
החומרים:
1 חבילת פסטה פוזילי מקמח מלא - לכמות סועדים רגילה (4-6) מספיקה חצי חבילה.
2 קישואים
1 חציל
3 פלפלים
1/2 כוס עגבניות לחות חתוכות לרצועות
1 כוס זיתי קלמנטה מגולענים200 גרם גבינה מלוחה מפוררת (אופציונלי)
תיבול -
שמן זית
חומץ בלסמי
מיץ לימון
פסטו פטרוזיליה (אופציונלי) ניתן להשתמש בפסטו רגיל או סתם בעלי בזיליקום.
מלח ופלפל שחור גרוס
החלק שלוקח הכי הרבה זמן הוא הכנת הירקות.
אפשר לקצר תהליכים על-ידי הכנת כל הירקות -
קישוא, חציל, פלפל, כשהם חתוכים לקוביות בתנור.
חשוב רק לסדר אותם בתבנית על ירק בנפרד.
הכנת הירקות -
קישואים -
לחתוך רבעים כמו בתמונה או חצאי אם הקישוא דק.
ולטגן עם טיפה שמן על מחבת פסים. לריכוך מהיר יותר, לפזר טיפה מלח על הקישואים.
כשהקישואים מוכנים, להזיף טיפה חומץ בלסמי
ולצרף לקערת הפסטה.
חצילים - לחתוך לקוביות בגודל 1*1, לפזר על תבנית משוכה בשמן זית, להזליף עוד טיפה שמן מעל ולתנור עד שמתרככים.
פלפלים - לקלות בתנור, לקלף ולחתוך לרצועות.
להוסיף לקערה את הזיתים והעגבניות המיובשות.
לאז להתחיל בתיבול -
להוסיף שמן זית, בלסמי וכ-2 כפיות מהפסטו ולטעום.
הסלט לא צריך להרגיש שמנוני מצד אחד ולא יבש מן הצד השני.
לפעמים שווה להוסיף כמה טיפות מיץ לימון לחיזוק הטעמים.
אני ממליצה להמליח במלח גס ופלפל גרוס.
זהירות עם המלח כי הזיתים, העגבניות המיובשות והגבינה המלוחה נותנים לסלט די הרבה מליחות.
להשהות במקרר לכמה שעות לפני ההגשה.
נשמר בהצלחה במקרר לעוד יומיים - שלושה - אם לא נאכל קודם לכן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה