It's written in hebrew but you can read it too

30 בספטמבר 2010

ארוחת ערב זריזה

אחרי שעייפנו מרצף האירועים ששולב בהם מעבר הדירה וההתארגנות, בערב החג הינו לבד,
המטבח שלנו כבר לא שומם ואט אט אנחנו מציידים אותו ברכיבים חיוניים.
בהיותי צמחונית בלאי (או במילים אחרות אוכלת דגים)
החלטנו שלערב החג נכין לנו ארוחת דגים קלה.
המתכון שנבחר היה פילה דג ברוטב אסייתי מספר הבישול הבריא של "על השולחן".
רכשנו לנו פילה מוסר שזה דג שאני מאוד אוהבת, נקי ומוכן.
בטרם התחלנו בהכנת הרוטב לדג, העמדנו על האש סיר עם מים לחלוט את השעועית העדינה.
אחרי כ-5 דקות חליטה, היא עברה לה לנוח במי קרח
ואנחנו התפננו לדג.

שלב ראשון - להכין רוטב - כלומר לערבב בקערה
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף חומץ אורז
1 כף רוטב סויה
1 כף יין לבן (שהחליף את המירין שבמתכון המקורי, כי שכחנו
לקנות מירין)
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית ג'נג'ר מגורר (אנחנו שמנו יותר קרוב ל-2 כפיות)
מלח ופלפל שחור גרוס.

אחרי שהרוטב מוכן,
עוברים לשלב הטיגון
מעט שמן על המחבת הקרמית החדשה והמגניבה שלנו
טיגון של 2 דקות על הצד עם העור, ברגע שרואים שהקצוות של הפילה מלבינים, הופכים את הדג לעוד כדקה.

שופכים את הרוטב על הדג, ונותנים לו לבעבעב ולרתוח עוד כדקה וזהו.

את הדג העברנו לצלחץ ואת הרוטב שנשאר השארנו במחבת, והחזרנו פנימה את השעועית הירוקה,
ל-2 דקות של הקפצה וחימום.

10 דקות עבודה ויש ארוחת ערב

2 תגובות:

  1. ל"צמחונות בלאי" הזאת קוראים http://en.wikipedia.org/wiki/Pescetarianism

    השבמחק
  2. תודה על הקישור. ההתייחסות לצמחונות בלאי היא לא מחוסר היכרות עם המושג, כאלא יותר יקורת עצמית על אי-הליכה עד סוף. בבלוג השני שלי כתבתי כתבתי על זה בתקופה של התלבטות: http://mitzi1.wordpress.com/2010/01/17/88/

    כך שכרגע יותר מכל דבר אחר אנחנו בוחרים את המזון שלנ בקפידה

    השבמחק