It's written in hebrew but you can read it too

19 בנובמבר 2010

קונפי שום

פשוט ונפלא

אנחנו אוהבים שום, אפילו מאוד. לאחרונה באחד הפורומים שאני גולשת בהם (כמובן שלא בשעות העבודה) הוזכר קונפי שום.

מיד רשמתי לעצמי את הרעיון, הביצוע התעכב קלות.

קונפי זו שיטת בישול ושימור באמצעות שמן שבמקור שימשה לשימור בשר, אבל משמשת לעוד דברים.

החלק הכי מרגיז מתכון הזה הוא - קילוף שיני שום. מזל שקיבלנו מדודה של מיצ שקית גם כל מיני גאדג'טים למטבח שהיא לא צריכה ובכלל זה - מין צינורית סיליקון לקילוף שום, מ חסך מידי העדינות את הסרחון שנלווה לרוב לקילוף 3 ראשי שום ;-)

והמתכון -
לקלף 3 ראשי שום
להוסיף שמן זית עד שכל שיני השום מכוסות
להוסיף טיפה מלח
וענף טימין
לבשל על אש קטנה קטנה (שהשמן יהיה חם אך לא רותח) מכוסה
עד ששיני שום מתרככות (כשעה )

אח"כ אפשר למרוח על לחם סתם או כתוספת לסנדוויץ
לדרג פוקצ'ה או פיצה או סלט
שמן הזית שבו בושלו שינוי השום ישמש כבסיס נפלא לרוטב לפסטה

לשמור בצנצנת אטומה במקרר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה