It's written in hebrew but you can read it too

5 בפברואר 2011

ביצת עין על מצע מנגולד

המנה הזו היא הכוכבת של הבראנצ'ים שלנו לאחרונה.
כי כל שבוע אנחנו מקבלים מהירקן שלנו חבילה של מנגולד
זה גיוון נחמד למנת השקשוקה החביבה עלינו כם כן.

(המתכון הוא ל-2 ביצים)

חבילה של עלי מנגולד
אפשר לשלב מנגולד ותרד (אם משתמשים בחבילת מנגולד וחבילת תרד זה כבר כמות כפולה ויספיק ל-ביצים בכיף)
או לעשות אותו דבר עם תרד.

הכנה -
לשטוף היטב את המנגולד.
לחתוך את החלק לבן והקשה ולקצוץ אותו לקוביות - כמו בצל.
ובנפרד לפרוס את החלק הירוק לרצועות די רחבות.
כמו כן לקצוץ:
1 בצל בינוני (אפשר גם לשלב כירשה אם יש)
2 שיני שום
3 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות.
רצוי לקלוף (לעשות X, לשים במים חמים לאיזה דקה ואז הקליפ מתקלפת) אבל לא נגלה לאף אחד אם לא תקלפו.

תיבול - יין לבן, גרנדין (רכז רימון), מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

הכנה:
לחמם מחבת גדולה, לשים כף שמן, להוסיף את הבצל ולטגן
אחרי שהבצל מתחיל להשחים, להוסיף את שום ואחרי עוד דקה את החלק הלבן של המנגולד.
אחרי טיגון של עוד כ-2 דקות, להוסיף את העגבניות.
אחרי עוד כ-2 דקות, לכסות ולתת להכל להתבשל עוד 5 דקות (על אש קטנה יותר)
חשוב שהחלק הלבן של המנגולד יתרכך.
בשלב הזה מוסיפים את העלים הירוקים (אם משלבים תרד - גם הוא נכנס בלשב זה)
חשוב בישול כמה שיותר קצר.
תוך 1פחות מדקה מרגע הוספת המנגולד הוא מאבד מהנפח שלו.
ואז תוך כדי ערבוב מוסיפים את היין הלבן - כ-1/4 כוס ו-1/2 גרנדין, מלח ופלפל
ערבוב, וטעימה והבסיס מוכן.

עכשיו יש שתי אפשרויות -
אפשרות א' - בשיטת השקשוקה -
לשבור פנימה ביצים ולבשל עוד 5-10 דקות (עם מכסה) אז המנגולד מאבד מהירוק העז שלו. זו האפשרות הממולצת כשיש יותר משני סועדים.
אפשרות שניה -
להכין את הביצה במחבת נפרדת - ואז להניח אותה על מצע המנגולד - כמו בתמונה.

בשתי הורסיות מעל מומלץ לפורר גבינת פטה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה