It's written in hebrew but you can read it too

2 באפריל 2011

תבשיל דג עם פול ירוק ולימונים כבושים

כששוב קיבלתי משלוח ירקות שכולל פול ירוק טרי ושום ירוק
לא היה לי כל רעיון מה לעשות איתו.
ועד שנתקלתי בתיאור של דג מרוקאי באחד מהפורומים באינטרנט.
הצלחת המתכון הפתיעה אותי, כי השתמשתי כאן בחומרי גלם שגיליתי רק לאחרונה כמו לימונים כבושים ופלפל יבש.

אז הנה - הגרסה המאוד לא אותנטית שלי לדג מרוקאי:

חומרים:
600 גרם פילה נסיכת הנילוס - או כל דג בשרני אחר
2 בצלים בינוניים
2 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום טרי
3 פלפלים אדומים מיובשים (אופציונלי)
שיניים מראש שום אחד - או שום ירוק (או כמה שאתם אוהבים)
לימונים כבושים - אני שמתי 5
פול ירוק - אם טרי אז 400 גרם עם התרמילים, אם קפוא, אז בערך חצי חבילת סנפרוסט
כוסברה

1. לפרוס לעיגולים את הבצל ולסדר בתחתית הסיר.
2. לפרוס לעיגולים את העגבניות והפלפל טרי וגם אותו לסדר על תחתית. חובבי החריף יכולים לשלב כאן גם פלפל חריף.
3. מעל הירקות לסדר את פרוסות הדג.
4. בין פרוסות הדג לפזר את השום, לסדר את הלימונים (שלמים) והפלפל היבש (פלפל היבש הוא הרכיב היחיד שאני לא בטוחה כמה תרם למנה והוא מוסיף טיפה מרירות).
5. לפזר את הפול הירוק.
6. התיבול - 1 כף שמן, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית פפריקה מעושנת, צ'ילי בהתאם למידת החריפות המועדפת עליכם, 1/2 כפית כמון, 2 כפיות מלח) לערבב את כל התבלינים, להוסיף להם מים ולשפוך על הדג ולהוסיף מים לכיסוי.
7. לבשל בערך 30-40 דקות על אש בינונית עם מכסה עד שהדג והפול מוכנים.
8. לפזר כוסברה מעל ולהגיש (בתמונה על מצע קוסקוס מלא).


Posted by Picasa

תגובה 1:

  1. נראה טוב. גם אני מגלה לאחרונה מחדש את הלימונים הכבושים!

    השבמחק