It's written in hebrew but you can read it too

21 במאי 2011

קציצות כרישה

לקראת ליל סדר, מלאה הרשת מתכונים לקציצות כרישה.
גמרתי אומר שמתישהו, נעשה גם אנחנו קציצות כרישה.
ואכן מדובר בניסוי שהצליח
בורסיה שלנו כמובן אין בשר, אלא פתיתי סויה.

המתכון -

מתחילים מפתיתי הסויה -
לוקחים 1/2 כוס פתיתי סויה, שמים בקערה,
מוסיפים מים חמים ונותנים לפתיתי הסויה להתרכך.

אח"כ מכינים את הכרישה:
לוקחים 3 כרישות, חותכים את החלק הירוק הקשה ונשארים עם החלק הבהיר הלבן והירוק בהיר.
פוקסים את הכרישה לאורך, כדי לוודא שאין בפנים אדמה,
שוטפים היטב, ואז מעבירים לסיר לטיגון קל (בערך 1 כפית שמן תספיק)
לאחר כ-3 דקות מכסים במים ומבשלים עד לריכוך - כ-20 דקות.
לאחר שמתרכך מסננים היטב, וטוחנים עם בלנדר מוט ל"פירה".
חשוב מאוד לסנן,
אפשר אפילו להשאיר על המסננת לחצי שעה כדי להתערובת לא תהיה קשה מידי.

עד הכרישה מתבקשת, לוקחים 2 קישואים מכל סוג שהוא מגרדים בפומפיה גסה, מוסיפים מלח, ומשהים עד שכל שאר חלקי המתכון מוכנים, ואז סוחטים היטב מכל הנוזלים, ומוסיפים לתערובת.

אחרי שהכרישה מוכנה, סוחטים את פתיתי הסויה היטב (תשימו לב למוטיב החוזר ;-))
מוסיפים לכרישה, ומוסיפים גם את הקישואים.

לתעורבת הזו מוסיפים:
1 ביצה
מלח
פלפל
אפשר עשבי תיבול - פטרוזיליה/ שמיר
כ-1/3 כוס קמח מלא - אפשר גם פרורי לחם (אבל לא היו לנו) - כמות קמח תלויה ברטיבות התעורבת - שצריכה להיות לא דביקה מידי, אבל גם לא מאוד קשה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן מעט.
יוצרים קציצות, מניחים על נייר האפיה המשומן, ומברישים במעט שמן גם למעלה.
מכניסים לתנור וכעבור כ-20 דקות הקציצות זהובות מלמטה, הופכים להזהב מהצד השני
ובתאבון.


Posted by Picasa

תגובה 1: