It's written in hebrew but you can read it too

23 ביוני 2010

פוקצ'ה עם זיתים ועשבי תיבול


לפני כשבוע עברתי עם הגוגל רידר שלי וגיליתי שחברה שיתפה מתכון לפוקצ'ה עם זיתים מבלוג בישול שלא הכרתי.
הצצתי וישר נדלקה נורת התלהבות, במיוחד כשמגוון הדברים שאני אופה ומבשלת הצטמצמו מאוד מאז שאני לא יכולה לאכול מוצרי חלב מכל סוג שהוא.

והיום הגיעה השעה גם לנסות אותו.

המתכון - מתבסס על המתכון
Olive Focaccia by the Pioneer Woman Cooks,
אני כמובן עשיתי קצת שינויים בהתאם להעדפות האישיות שלי.

הרכיבים:
1.5 כפיות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1.75 כוסות מים פושרים
1 כוס קמח מלא ו-3 כוסות קמח לבן (סתם כי נגמר לי הקמח המלא, התוכנית המקורית היתה לעשות חצי חצי)
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר
1/2 כוס זיתים מהסוג שאוהבים, אנחנו השתמשנו בקלמנטה

ההכנה:
1. בקערה לשים קמח, ליצור גומה ולתוכה לשים את שמרים והסוכר.
2. להוסיף מים בהדרגה ולערבב עד שנוצר בצק דביק.
3. להוסיף שמן ומלח ולערבב/ ללוש עוד כ-2 דקות
מתקבל בצק די דביק ולא הכי נוח ללישה
כמובן שאם עובדים עם מיקסר הכל פשוט יותר, אבל אין בעיה להכין אותו ידנית
4. להעביר לקערה משומנת, לכסות את הקערה במגבת לחה ולתת לו להכפיל את נפחו (לוקח בערך שעה)
5. בנתיים לקצוץ את עשבי התיבול ואת הזיתים (לפני שקוצצים את הזיתים כדאי לייבש עם מגבת ניירת כדי לא להרטיב את הבצק)
6. אחרי שהבצק תפח, להעביר אותו למשטח עבודה מקומח ובנתיים לחמם את התנור ל-200 מעלות
7. ללוש לתוכו בעדינות את הזיתים ועשבי התיבול
8. לחלק את הבצק לשני כדורים, לרפד 2 תבניות בנייר אפיה, ולהזליף מעט שמן זית, לשטח את הבצק על התבנית עם האצבעות (ככה הכי כיף)
9. לאפות עד שהבצק מזהיב בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (כ-25 דקות)

להוציא מהתנור, לחתוך ולאכול מייד ;-)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה