It's written in hebrew but you can read it too

30 ביולי 2010

קישואים מוקפצים


אחד הבלוגים באנכלית שגיליתי לאחרונה נקרא "101 ספרי בישול" שנותן הרבה רעיונות לאוכל בריא וצמחוני. חוץ מהצילומים המדהימים והכתיבה המעניינת שמלווה את המתכונים.

אתמול נתקלתי בו במתכון לקישואים מוקפצים -Sautéed Zucchini Recipe ומיד צירפתי אותו לתוכנית הבישול לסוף השבוע הקרוב כי הוא ניצל מוצרים שלרוב יש לי במטבח ואני מחפשת לגוון.

אז הנה המתכון עם כמה התאמות שלי:

2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרום לפרוסות דקות
בצל סגול חתך לרצועות
2 קישואים או זוקיני פרוסים לפרוסות של כ-1/2 ס"מ
חופן שמיר קצוץ
1/4 כוס שקדים פרוסים

הכנה:
1. במחבת הגדולה ביותר לחמם את השמן על אש בינונית.

2. להוסיף את השום ולבשל עד שהשום מתחיל לקבל טיפה צבע
להוסיף את הבצל.

3. לטגן את הבצל עם קורט מלח כדי שיתחילו להתרכך.

4. להוסיף פנימה את הקישואים ולהקפיץ כדי שיהיו מצופים בשמן.

5. לפזר את הקישואים כמה שיותר על מנת ליצור שכבה אחת של קישואים - לי לא היה מקום במחבת, אבל הקפדתי להזיז את הקישואים כדי שכל פיסה תקבל צריבה יסודית מהאש. בשלב הזה צריך להגדיל טיפה את האש.

6. לפזר קצת מלח כדי לקדם את הבישול.

7. אחרי כ-10 דקות הקישואים מוכנים.

8. לפני הגשה לפזר שמיר ושקדים מובלנים קלויים.




Posted by Picasa

2 תגובות:

  1. טעים!
    שמתי פטרוזיליה במקום שמיר (לא היה), יצא אחלה.

    השבמחק
  2. היי, תוכלו ליצור איתי קשר? המייל שלי - guyz@foodsdictionary.com
    תודה,
    גיא.

    השבמחק