It's written in hebrew but you can read it too

28 באוגוסט 2010

ספגטי ברוטב לימון

בימי החום האלה קשה לחשוב על פסטה ברוטב סמיך וכבד, כזה שממלא את המטבח בריחות נעימים, אבל גם לא תורם לצינון האווירה הסביבה.
מה גם, שהרבה זמן לבשל אין לי בימים אלה, אז אנחנו בעיקר מאלתרים.

כך שהמתכון הזה הוא בדיוק מה שהיתי צריכה, ארוחת ערב ב-10 דקות.
כבר לפני הרבה זמן נתקלתי במתכון לפסטה ברוטב לימון והרעיון צד את עיני, כמובן שמטעמי עצלות לא הלכתי לחפש את המתכון, אלא אלתרתי.
זה מתאים יותר לאנשים שאוהבים טעם חמצמץ, מיצ שאינו חובב חומץ התלהב קצת פחות.

קודם כל - לבשל חצי חבילה של ספגטי - במקרה שלנו מקמח מלא.
בזמן שהספגטי מתבשל -
לגרד גרידה מלימון שלם
לסחוט מיץ מהלימון הזה
לחתוך לפרוסות 2 שיני שום
להוציא מהמקפיא - תיבולית של בזילקום. כן, עדיף להשתמש בטרי ואז צריך לחתוך לרצועות משהו כמו 10 עלים.
ברגע שהפסטה מוכנה, יש להעביר אותה למסננת.
בנתיים, יש להוסיף לסיר (אותו הסיר שבו בישלנו את הפסטה, כי עקרון חשוב בבישול זה ללכלך כמה שפחות כלים!)
2 כפות שמן זית
.
ברגע ששמן הזית מתחמם, לזרוק פנימה את השום.
כשריח השום ממלא את החדר, ולפני שהוא מתחיל להחרך, לזרוק פנימה את גרידת הלימון והפסטה ולערבב קלות
להוסיף את מיץ הלימון שסטחנו
לערבב עוד טיפה
לזרוק פנימה את הביזילוקם
לפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס
וסיימנו
אפשר לפזר גם פרמז'ן בהגשה
בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה