It's written in hebrew but you can read it too

28 באוגוסט 2010

עוגת שוקולד זריזה

והפעם, מתכון שראיתי ב-smitten kitchen
שכונה עוגת שוקולד יום-יומית ודרש התייחסות מיידית.
חומרים:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום - אני משתמשת בסכור הכהה, אבל בהחלט אפשר גם בדמררה
1/3 כוס סוכר לבן
1 ביצה
1 כוס רוויון
1 כפית תמצית וניל
1 1/2 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו איכותי
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח

הכנה:
להקציף את החמאה עם הסוכר (שני הסוגים), להמשיך להקציף ולהוסיף את הביצה, הרוויון ותמצית הוניל.
לנפות פנימה את הקמח, הקקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה והמלח.
לשמן תבנית אינגליש קייק - ולהעביר פנימה את התערובת. אני השתמשתי בתבנית החד פעמית וזה היה טיפה קטן, אבל בתבנית פיירקס ללחם זה בול.
לחמם את התנור ל-160 מעלות ולאפות כ-50 דקות - עד שקיסם שנועצים יוצא עם קצת פירורים.
אני הפכתי א העוגה על צלחת הגשה ופיזרתי אבקת סוכר, שיהיה שמח יותר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה