It's written in hebrew but you can read it too

28 באוגוסט 2010

מעטפת פילו במילוי פטריות

אחת המנות האהובות עלינו והמוצלחות בכל אירוח היא קיש.
אבל, למי יש כוח להתעסק בבצק פריך בחום הזה,במיוחד כשברור שסיכויי ההצלחה במשימה אינם גבוהים, אלא אם מצליחים קודם לצנן את המטבח לטמפרטורה יותר סבירה מ-30 מעלות בצל, מה שמבזבז המון אנרגיה ולא ירוק במיוחד.
וכך רעיון הקיש אופס לזמנים קרירים יותר
ובמקומו נולד מאפי פילו אישיים במילוי פטריות.

המתכון הוא לתבנית -12 שקעי מאפינס ולטעמי יותר נוח לעבוד עם שקעי סילקון. אם התבנית שברשותכם היא ממתכת, חשוב לשמן היטב את השקעים כדי להוציא את המאפה המוכן.

נדרשים:
- 6 עלי פילו (כן אני יודעת שהזה בערך 1/4 חבילה, אבל אם עובדים בעדינות עם החבילה ושומרים אותה מכוסה במגבת לחה כל הזמן, אין בעיה להחזיר להמקפיא את העלים בהם לא השתמשנו אחרי ההכנה).
- קערה עם שמן זית לשימון העלים (אפשר לערבב חצי חצי שמן ומים) העיקר שהעלים לא יהיו יבשים

המלית:
סלסלת פטריות פרוסות לפרוסות
1 מיכלת שמנת מתוקה - אנחנו השתמשנו ב-10%
3 ביצים
2 כפות יין לבן
טימין
100 גר' גבינת פטה או קשקבל מגורדת או מפוררת
מלח ופלפל

הכנה:
מתחילים עם המלית:
מחממים קצת שמן במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים. ברגע שהפטריות מתיחילם לשחרר נוזלים, מוסיפים את היין והטימין וממשיכים לטגן עם שכל הנוזלים מתאדים (לוקח כ-5 דקות) וותנים לפטריות להצטנן.

בקערה מערבבים את הביצים עם השמנת, מוסיפים את הגבינה והנלח והפלפל.

מארגנים את הבצק -
פורסים את עלה הפילו הראשון, משמנים, וכך ממשיכים עד שנרצרות 3 שכבות
חותכים את העלה ל-6 ואת החתיכות מסדרים בתוך השקעים - נשארים קצוות של העלה שישמרו לכיסוי המלית.
חוזרים על הפעולה עם 3 העלים הנותרים.

מסדרים בכל שקע את הפטריות
עם מצקת יוצקים את השמנת והביצים להזהר שלא ישפך החוצה
בעדינות סוגרים את השקע עם הבצק שנותר ומשמנים היטב מלמעלה שהקרום יקבל צבע זהוב יפה

אופים כ-30 דקות בתנור ב-160 מעלות עד שהבצק למעלה מזהיב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה