It's written in hebrew but you can read it too

13 בפברואר 2010

ירקות "מוקפצים" עם טופו

אחרי שהניסוי הראשון שלנו בטופו הוכתר בהצלחה,החלטנו לנסות משהו נוסף.
בעבר יצא לי לקרוא לא מעט על עבודה עם טופו והבנתי שהוא לא יותר מדי תובעני -
החלטתי לנסות ולהכין את המוקפץ הרגיל שלנו רק עם טופו במקום חזה עוף.

שלב ראשון -
1. לחתוך טופו לקוביות בערך 1*1 ס"מ - השתמשנו בחבילת טופו
2. לערבב 5 כפות רוטב סויה, 2 שיני שום קצוצות, 1 כפית דבש, 1 כפית ג'ינג'ר
ולהשרות את הטופו במשרה
הטופו ממש שותה את התיבול והיה טעים מאוד ישר מהמשרה

שלב שני - חיתוך הירקות
לרוב אני מהעובדים במקביל
אבל כשעושים מוקפץ אין ברירה, חייבים לחתוך הכל מראש
הפעם ב"מוקפץ"
1 כרישה - חתוכה לעיגולים
1 פלפל ירוק - חתוך לרצועות
1 זוקוני - חתוך ל"גפרורים"
1 קישוא - חתוך ל"גפרורים"
2 גזרים - חתוך ל"גפרורים"
חבילה של אפונת שלג טרייה - שברנו את התרמילים ל-2 שיהיה קטן יותר
אפונת שלג זה משהו שאני זוכרת מהילדות כנשנוש קייצי (לא בישראל, אל תרימו גבה) - מיצ טעם אותה טרייה ולא התלהב...

שלב שלישי ההקפצה -
אני אוותר על הסברים על הקפצה וממלא אין לנו ווק נורמלי
מה שעשיתי היה:

חיממתי היטב את המחבת
הוספתי 2 כפיות שמן זית
לתוך השמן הוספתי תבלינים:
1/4 כפית פלפל צ'ילי,
2 כפיות גי'נג'ר - אצלי הוא יבש - טרי לדעתי מוצלח יותר, ואז לשים כ-1/2 כפית
אגוז מוסקט
אחרי טיגון קל של התבלינים הוספתי כרישה.
אחרי כ-4 דקות, כשהכרישה הפכה לשקופה, נכנס הגזר, אחריו הפלפל
ובסוף הקישואים.
אחרי שהירקות מבושלים, אבל לא למוות(!),
הוספתי את הטופו עם נוזלי ההשריה וערבבתי עוד כ- 3 דקות,
ולבסוף, ומעל הכל - אפונת השלג.
ערבוב קל ולצלחת

האפונה נתנה קריספיות מיוחדת והיא מעט מתקתקה
בעיני זו הייתה קונטרה נחמדה לחריפות של הג'ינג'ר.
את האפונה תמיד אפשר להחליף בנבטים - אלה העבים יותר...

כפחממה, שלא הכנו, הייתי הולכת על אורז מלא כי יש די הרבה רוטב נוזלי...


2 comments:

  1. המרנו את הפלפלים הירוקים באדומים, והוספנו פטריות פורטובלו ואפונה עדינה. יצא מעולה, ויש לנו רק 2 הערות:
    1. הקישואים נראים טוב יותר כשהם פרוסים מאשר חתוכים לרצועות.
    2. הכפלנו את כמות הרוטב והוספנו שמן שומשום.

    כאמור, יצא מעולה. תודה על המתכון.

    השבמחק
  2. תודה על ההערות
    באמת רציתי לכתוב שאם היה לנו שמן שומשום כדאי היה להוסיף

    השבמחק